Népszerű egészségtudomány

2014. augusztus 28. csütörtök, 11:21 Rövid Hírek
PDF
Örömmel mondható el, hogy a Pécsi Tudományegyetem második legnépszerűbb képzése az ápolás és betegellátás alapszak pécsi gyógytornász szakiránya lett, a képzésre állami ösztöndíjas formában összesen 489-en jelentkeztek, közülük 97 fő kezdheti meg tanulmányait 2014 szeptemberétől Pécsett.

A PTE Egészségtudományi Kar 2014/2015-ös Tanévnyitó Ünnepségére a kar Pécsett a közelmúltban használatba vett, modern nagyelőadó termében kerül sor, ahol 353 fő nappali munkarendű gólya teszi le az elsőéves hallgatók fogadalmát. A nagy előadó befejező munkálatai ugyan még az idei évben váratnak magukra, de az előadó funkcionális használatára sort kell keríteni.

Az idei Tanévnyitó Ünnepség fontos mérföldkő a kar életében, mivel külföldi hallgatók kezdik meg a kar angol nyelvű programján az ápoló, illetve a gyógytornász képzést.

A PTE ETK hallgatói olyan képzéseket választottak, melyek elvégzését követően az átalakuló társadalom leginkább érintett csoportjain lesznek képesek segíteni, vagyis a betegeken és a szociálisan rászorulókon, így felelősségük jelentős.

Az ünnepségen részt vesznek – többek között – Horváth Zoltán kormánymegbízott, dr. Bódis József rektor, dr. Betlehem József dékán, az Egészségtudományi Kar vezetősége és Tanári Testülete, valamint a szakmai és politikai közélet jeles képviselői.

Időpont: 2014. augusztus 29. 10.30 óra
Helyszín: PTE ETK „A” épület nagyelőadó terem (7621 Pécs, Vörösmarty u. 4.)
Résztvevők: 
Dr. Bódis József PTE rektor
Dr. Betlehem József PTE ETK dékán
Horváth Zoltán Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízott

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés