Nagy a szél - rögzítsük a kukákat a káresemények elkerülése érdekében!

Nagy a szél - rögzítsük a kukákat a káresemények elkerülése érdekében!

2015. április 17. péntek, 17:33 Rövid Hírek
PDF
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást szabályozó önkormányzati rendelet alapján az ingatlanhasználó köteles gondoskodni a közterületen állandó jelleggel – a közterület kezelőjével egyeztetett, engedélyezett módon – elhelyezett tárolóedények biztonságos, elgurulásmentes helyének kialakításáról.
 
Ezt erősíti meg a köztisztaság fenntartásáról szóló rendelet is, amely szerint a hulladéktároló edényzet helyét a domborzati viszonyok és az időjárási tényezők figyelembevételével az edény használójának, tulajdonosának kell kialakítani az edény helyzetváltoztatásának, elmozdulásának, elgurulásának, felborulásának, az esetleges károkozásnak megakadályozására alkalmas módon.

A hulladékszállítást követően a konténerek visszahelyezését és rögzítését a közszolgáltató minden esetben elvégezi, ezt követően azonban a tárolóedények fékezőberendezését - miután azok többnyire szabadon, a közterületen állnak-, bárki kioldhatja (pl.: arrébb tolás, guberálás során). A tárolóedények rögzítésére a BIOKOM nagy gondot fordít, az eljárás folyamatára, a tárolóedények kiürítését követő visszahelyezésére és rögzítésére külön igazgatói utasítás hívja fel a dolgozók figyelmét. Ha az edény lába vagy a rögzítő szerkezete sérült vagy törött, így a rögzítés nem megoldható, akkor a javításról a lakóközösségnek kell gondoskodnia.
 
BIOKOM Nonprofit Kft.
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés