Pécsen tizenöt helyszínen félszáz programmal várják a látogatókat a Múzeumok éjszakáján szombaton

2015. június 19. péntek, 17:01 Rövid Hírek
PDF

Mint azt Walterné Müller Judit, a programokat szervező Janus Pannonius Múzeum (JPM) megbízott igazgatója elmondta, az intézmény minden kiállítóhelyére, így az időszakos tárlatokra is várják a látogatókat az este hat és éjfél között zajló programokon.

Kiemelte: a két hónapja nyílt Chagall-kiállítás képei ugyanúgy megtekinthetőek lesznek, mint az Yvaral munkáit felvonultató tárlat vagy a közelmúltban kiállított zsidó ereklyéket és szertartási tárgyakat bemutató gyűjtemény, de egy nemrég átadott, ókori Pécsről szóló tárlat is fogadja a látogatókat.

Lesznek szakmai és szubjektív tárlatvezetések a Csontváry, a Vasarely és a Zsolnay Múzeumban, a Mecseki Bányászati Múzeumban, a Modern Magyar Képtárban, a Vasváry-házban, a Sopianae – Baranya római kori leletei című állandó kiállításban, valamint a Reneszánsz Kőtárban. Szintén szakemberek kalauzolják az érdeklődőket a Chagall-kiállításban, a Várostörténeti, a Néprajzi és Természettudományi Múzeumban.

A kiállítások mellett több mint ötven különféle program várja az érdeklődőket, a tárlatvezetések mellett lesznek koncertek, foglalkozások, kézműves söröket és cipókat lehet megkóstolni, emellett botanikai és régészeti jellegű éjszakai túrákat is tartanak a Mecsekben.

Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere azt mondta, hogy a baranyai megyeszékhely méltán viseli a kultúra városa szlogent már évek óta, ugyanis a település rendelkezik a főváros után a legtöbb kiállítóhellyel és a legnagyobb gyűjteménnyel.

Mint mondta, egy átlagos napi forgalom tízszerese, 3-4 ezer ember fordul meg tárlatokon és a programokon a Múzeumok éjszakáján, amelyet idén már 13. alkalommal rendeznek meg. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyihoz képest több új kiállítás anyaga tekinthető meg ezen a napon, míg Csontváry Kosztka Tivadar festményei júliustól fél éven át Budapesten lesznek láthatóak, de ezen a hétvégén még Pécsen is megtekinthetők.


MTI

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés