A macska neve című előadás a Pécsi Harmadik Színházban

A macska neve című előadás a Pécsi Harmadik Színházban

2018. szeptember 19. szerda, 12:06 Rövid Hírek
PDF

Mándy Ildikó Társulata mindig különlegességekkel érkezik a Pécsi Harmadik Színházba. Shakespeare-művek ihlette produkcióval és az I. világháborúra emlékező táncos-irodalmi műsorral jelentkezett az elmúlt évadokban, most október 8-án 19 órakor A macska neve című előadását hozza el, melynek láttán rájöhetünk, milyen sok mindenben hasonlítunk e rejtélyes négylábúakra.

Van falusi és városi, gyári, kóbor és utazó is, no meg a szomszédé. Dorombol, fúj, hízeleg vagy karmol, lustán nyújtózik vagy egeret űz, de mindenképpen a figyelmünket követeli. Egyéniség. A macskák titokzatosak, rejtélyesek. Akárcsak az emberek.

- A macskának, mondják, hét vagy kilenc élete is van. Múzsaként szolgált íróknak, költőknek, muzsikusoknak, Kosztolányi Dezső, Örkény István, Hemingway, T. S. Eliot, Csajkovszkij, Rossini, Satie, Ravel, Fauré, Scarlatti számára is ihletet adott – meséli Mándy Ildikó. – Történeteink mozgásban, prózában, zenében a macskákról és az emberekről, a függetlenségről és a szabadságról is szólnak ismert és kevésbé ismert írók, költők, zeneszerzők műveinek felhasználásával, 12 éven felülieknek.

Forrás: PHSZ

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés