Agykutatás Hete Pécsett

2018. március 10. szombat, 20:05 Rövid Hírek
PDF

A Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Kara március 12. és 18. között tartja az Agykutatás Hete (Brain Awareness Week) rendezvénysorozatát, melynek keretén belül számos izgalmas, látványos, az agyi működéshez szorosan kapcsolódó eseményt szervez. A rendezvény Pécsett, több helyszínen is kínál programlehetőséget:

- A Civil Közösségek Házában a látogatók egy képsorozatnak köszönhetően testközelből nézhetnek végig egy agyműtétet, melyet Dr. Balás István idegsebész végzett egy Parkinson-kóros betegen és Dr. Szentpéteri L. József a National Geographic fotósa ezt megörökítette számunkra.
- Prof. Héjj Andreas előadását hallgathatjuk meg arról, hogy hogyan dolgozza fel agyunk a körülöttünk felbukkanók arcvonásait.
- A PTE lehetőséget biztosít laboratóriumok megtekintésére.
- A Modern Magyar Képtárban egész héten kiállítást tartanak pszichiátriai betegek műveiből.
- A Filter Kultúrkávéházban idegsejteket hajtogatnak (origami), majd összekötik őket Dr. Sík Attila neurobiológus segítségével.
- Március 17-én (szombaton) a Nádor Galériában egész napos programmal készülnek, ahol az interaktív bemutatók mellett (agyi aktivitás mérés, kiállított (tapintható) agymodellek valamint egy új számítógépes látásvizsgáló bemutatása, lassított cselekvés fotózása, stb.) gyerekek mutatják meg, hogy ők milyennek képzelik el az agyunkat.

Részletes programleírás: http://itd.pte.hu/events/brain_awareness_week

 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés