A macska neve című előadás a Pécsi Harmadik Színházban

A macska neve című előadás a Pécsi Harmadik Színházban

2018. szeptember 19. szerda, 12:06 Rövid Hírek
PDF

Mándy Ildikó Társulata mindig különlegességekkel érkezik a Pécsi Harmadik Színházba. Shakespeare-művek ihlette produkcióval és az I. világháborúra emlékező táncos-irodalmi műsorral jelentkezett az elmúlt évadokban, most október 8-án 19 órakor A macska neve című előadását hozza el, melynek láttán rájöhetünk, milyen sok mindenben hasonlítunk e rejtélyes négylábúakra.

Van falusi és városi, gyári, kóbor és utazó is, no meg a szomszédé. Dorombol, fúj, hízeleg vagy karmol, lustán nyújtózik vagy egeret űz, de mindenképpen a figyelmünket követeli. Egyéniség. A macskák titokzatosak, rejtélyesek. Akárcsak az emberek.

- A macskának, mondják, hét vagy kilenc élete is van. Múzsaként szolgált íróknak, költőknek, muzsikusoknak, Kosztolányi Dezső, Örkény István, Hemingway, T. S. Eliot, Csajkovszkij, Rossini, Satie, Ravel, Fauré, Scarlatti számára is ihletet adott – meséli Mándy Ildikó. – Történeteink mozgásban, prózában, zenében a macskákról és az emberekről, a függetlenségről és a szabadságról is szólnak ismert és kevésbé ismert írók, költők, zeneszerzők műveinek felhasználásával, 12 éven felülieknek.

Forrás: PHSZ

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés