Kezdőlap > Közélet > Segítség rászoruló gyerekeknek

Segítség rászoruló gyerekeknek

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Egy multinacionális bank ügyfelei segítségével egy hónapon keresztül gyűjtött pénzt, rászoruló gyermekek étkeztetésére. Az így megtakarított mintegy 25 millió forintot adták át kedden jelképesen, a városházán. Az adományt Pécs város polgármestere dr. Páva Zsolt vette át, az ebből vásárolt könnyen melegíthető élelmiszer kiosztását pedig az Esztergál Lajos Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat végzi majd meszesi és kertvárosi egységeiben.(Képünkön balról dr. Páva Zsolt, mellette dr. Szabó László, a Raiffeisen Bank régió igazgatója)

Pécs városának hasonló gyermekétkeztetési programja már két éve működik, nagy sikerrel – mondta dr. Páva Zsolt a megjelent szülőknek, gyerekeknek és érdeklődőknek. Mivel tanítási időben a rászoruló gyerekek a menzán meleg ételhez jutnak, így ebben az időszakban nincs is ezzel különösebb gond. Azonban a nyári időszak mindig kritikus. Most valamivel hosszabb ideig, a teljes nyári szünet alatt és az ezt követő hétvégéken is hozzájutnak a  támogatáshoz a családok,
egészen novemberig. Pécsett 30 gyermek részesül ebben az ellátásban, így a könnyen melegíthető ételek mellé tartós élelmiszerek is kerülnek az asztalra. Egy gyermek 40 ezer forint támogatást kap, a megyeszékhelyen összesen harmincan jutnak hozzá ehhez a segítséghez.

A  támogatást összegyűjtő bank ügyfeleinek kártyahasználata után 100 forintot különített el tranzakciónként, így mindössze egy hónap alatt 24,771 millió forint gyűlt össze. Ezt követően a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen kiírtak egy pályázatot nehéz körülmények között élő 3-14 éves korú gyerekek számára, akiket a település oktatási intézményei jelöltek ki. A pályázó önkormányzatok listája felkerült az internetre, ahol szavazás alapján dőlt el, hogy 17 településen 608 gyermek részesül a támogatásban, a „Mindenki ebédel” program keretében.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-05-31 17:58
Volt miből adni: az ügyfelek pénzéből jótékonykodtak. Szuper, hiszen akár a valagára is vághattak volna a pénznek!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés