Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Egész nyáron nyitva lesz a Minerva Könyvtár

Egész nyáron nyitva lesz a Minerva Könyvtár

L.J Irodalom
PDF
Befejezéséhez közeledik a Tudásközpont építése, s a költözködés előkészítése miatt a Csorba Győző Megyei és Városi Könyvtár május elején bezárt. Ezért az Athinay és Tüzér u. kereszteződésében található Minerva Könyvtár úgy alakítja nyitva tartását, hogy az olvasóközönség nyáron is folyamatosan járhasson könyvtárba. A fogyatékosok számára további vonzerőt jelenthet, hogy a Minerva Pécs egyetlen teljes mértékben akadálymentesített könyvtára.

Az intézmény hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 10-18 óráig tart nyitva. Kedd a szünnap, és hétvégén is zárva vannak. Július 12-től augusztus 23-ig, csak délelőtt, 8-12-ig tartanak nyitva, hiszen a délutáni nagy melegben nyaralnak, strandon, árnyékban, vagy otthon tartózkodnak az emberek. A nyitva tartási idő alatt változatos szolgáltatásokkal várják a könyvmolyokat, a különféle folyóiratok iránt érdeklődőket és a számítógépezni vágyókat. Az intézmény ugyanis e-Magyarország Pont is egyben- monda el lapunknak a könyvtár igazgatója. Lászlóné Bauer Nóra hangsúlyozta, hogy a Minerva nem önkormányzati könyvtár, fenntartója a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete elnöksége, és a Minerva Könyvtár Egyesület működteti. 

Az „általános közkönyvtár” célközönségét elsősorban a környékben élők jelentik, hisz fontos a könnyű megközelíthetőség. Céljuk az egyetemi hallgatók körében népszerűbbé válni, hiszen sok olyan régebbi szakkönyv megtalálható az intézményben, ami más könyvtárakban már nem elérhetők - hangsúlyozta Lászlóné Bauer Nóra. A jövőben a gyerekirodalmi részleg jelentős bővítését tervezik, ezzel segítve az olvasóvá válást.

Kiemelt célközönség még a fogyatékosok csoportja, mivel a könyvtár teljesen akadálymentes, így a kerekes székesek is megközelíthetik. A Kerek Világ Alapítvány is többször szervezett már könyvtárlátogatásokat fogyatékosoknak. A népszerűséget mutatja az a kedves gesztus is, amit egy kerekes székes hölgy tesz rendszeresen. Ő különféle magazinok, folyóiratok cikkeit olvassa fel és rögzíti mp 3 formátumban, majd vak ismerőseinek viszi el, hogy meghallgathassák.

A könyvek, folyóiratok, számítógép használat mellett különféle programokkal várják az érdeklődőket. Nemrégiben általános iskolásoknak írtak ki rajzpályázatot. Az utóbbi időszak legnagyobb érdeklődést kiváltó programja a költészet napi vers felolvasó délután volt, ahol elsősorban pécsi, illetve pécsi kötődésű szerzők művei hangzottak el.

Ősztől tehetséggondozó programot szerveznek, és a megyei könyvtárral valamint a Lenau Egyesülettel közösen német nyelvű könyvekkel bővítenék az állományt- tette hozzá az igazgatónő.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-05-17 14:08
Jó kis könyvtár, szakemberek vannak ott, jó lenne, ha megmaradna így, ahogy van.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés