Kezdőlap > Jegyzet > Rövid Hírek > Minősítést szerzett a Fényfesztivál, nyilvános a jövő évi időpont!

Minősítést szerzett a Fényfesztivál, nyilvános a jövő évi időpont!

2022. december 13. kedd, 13:19 Rövid Hírek
PDF

A Magyar Fesztiválszövetség regisztrációs és minősítési program 2022-es minősítési oklevelét vehette át a Zsolnay Fényfesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. A cég már javában készül a 2023-as fesztiválra, melynek időpontját is bejelentették.

A Magyar Fesztiválszövetség által szervezett konferencia keretében vehette át a pécsi Zsolnay Fényfesztivál a minősítő elismerést a szövetség elnökétől, Borsa Katától. Az elismerést ebben az évben csak 6 fesztivál kapta meg.

A Zsolnay Fényfesztivál az ország első és egyetlen fényfesztiválja, amelyen júliusban megközelítőleg 100.000 látogató csodálta meg a világ legjobb fényfestőinek alkotásait.
- Nagyon örülünk az elismerésnek, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a jelenleg tapasztalható gazdasági körülmények ellenére 2023-ban is olyan élményeket kínálhassunk a látogatóknak, amit soha nem felejtenek el – mondta el Hummel Márk, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Egyúttal bejelentette a jövő évi dátumot is: 2023. július 6-9. között borul újra fényárba Pécs, a VII. Zsolnay Fényfesztivál során.

A hangulatot hűen adja át a most debütált 2022-es aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=Gy69xTwt4gQ

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés