Kezdőlap > Közélet > A sikeres emberek tudják, hogy hova mennek

A sikeres emberek tudják, hogy hova mennek

Közélet
PDF

A kínaiak már a spájzban vannak! – valahogy így ferdíthetnénk el a mai valóságra vetítve a Tizedes meg a többiek című film szállóigévé vált mondatát. És a kínaiak, kelet-ázsiaiak már tényleg itt élnek közöttünk, hiszen gazdaságuk meghódította az egész Földet.  Hogy csinálják? Mit tanulhatunk tőlük? Hogyan viselkedjünk a kelet-ázsiai emberekkel, hiszen bármikor lehetnek főnökeink, munkatársaink, üzletfeleink?
 


 

A Minerva Könyvtárban zajló Tehetségbúvár program keretében rövid időn belül birtokában lehetünk olyan interkulturális ismereteknek, amelyek képessé tesznek a kelet-ázsiai kulturális különbségeket felismerni és sikeresen kezelni; megfejteni a kommunikációs síkok mögötti mélyebb gondolati, érzelmi tartalmakat; a mítoszok és előítéletek ködén átlátva valódi képet alkotni a kelet-ázsiai népek morális és művészi értékeiről, tudományos érdemeiről; akár egy közvetítő nyelv segítségével felismerni e népek érdekeit, ezáltal sikeres tárgyalásokat folytatni.

 

A programra elsősorban főiskolások és egyetemisták jelentkezésére számítanak, de szívesen fogadják a fiatalabbak érdeklődését is.

 

A klubot Thomas C. Dahn sinológus, japanológus, vezeti. Interaktív módon kaphatunk olyan ismereteket, amelyek elengedhetetlenek lesznek a holnap embere számára.

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS: HTTP://TEHETSEGBUVAR.HU HONLAPON, ILLETVE A MINERVA KÖNYVTÁRBAN (PÉCS, ATHINAY ÚT 44.TEL. 72/511-769)

 

A programok a TÁMOP -3.4.4/B/08/1-2009-0008 pályázat támogatásával valósulnak meg, a résztvevők számára ingyenesek.

 

 

Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-11-22 08:51
El sem hiszem, hogy a fiatalok végre valami életravalóságot is tanulnak! Na és hogy ingyen? Lehet ez a mai világban?
Bolond aki nem él a lehetőséggel, ha teheti.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-11-21 09:06
A szorgalom bennünk is megvan, és a kitartás is - csak az aktív korúak, a keresők, azok vannak sokkal kevesebben, mint Kínában.
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-11-20 22:34
Van tanulnivaló a kínaiaktól.

Többen vannak, mint az oroszok, s mégis annyi épületet építettek, hogy 10-20 emeletesek állnak üresen a városaikban, és lakókra várnak.

Mennyivel kevesebben vagyunk, és még sincs elég lakásunk.

TANULNI KELLENE A KÍNAIAKTÓL!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-11-20 19:59
A kínaiak tényleg a spájzban vannak,de egyet ne felejtsünk el, az oroszokkal ellentétben ők tényleg szimpatizálnak velünk, mint régi ázsiai néppel. Élni kellene vele, minden szempontból!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés