Kezdőlap > Közélet > Fenntarthatósági rendezvénysorozat Somberken és Dunaszekcsőn

Fenntarthatósági rendezvénysorozat Somberken és Dunaszekcsőn

2012. október 06. szombat, 00:00 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Európai Uniós támogatásból Fenntarthatósági rendezvénysorozatot tartottak  Dunaszekcső és Somberek településeken. A Sombereki Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Dunaszekcsői Tagiskolája a KEOP-6.1.0/A/09-11 számú,  „A fenntartható életmódot és ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző rendezvénysorozat Somberken” című  uniós pályázatán közel 5 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.
 
A pályázat kapcsán az intézmény diákjai őt alkalommal vesznek részt fenntarthatósági rendezvénysorozaton. Az öt tematikus napból hármat még a 2011-2012-es tanévben Somberken, kettőt pedig a 2012-2013-as tanévben Dunaszekcsőn rendeztek meg.
A negyedik projektnapon a dunaszekcsői iskola 1-4. évfolyamos tanulói vettek részt 2012. szeptember 28-án.

A tematikus nap célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése volt interaktív, játékos szemléletformálás keretében. Elsődleges cél a diákok környezettudatosságának, környezetkultúrájának fejlesztése: főként az éghajlatváltozás és következményei témakörében.

A rendezvényen a tanulók csoportmunkában, interaktív módon, életkori sajátosságaikat is figyelembe véve kaptak lehetőséget szemléletük közös formálására. A projektnap egy, a fenntartható fejlődéshez és a környezetvédelemhez kapcsolódó film: My Friend: Boo megtekintésével, valamint az ehhez kapcsolódó előadás meghallgatásával kezdődött. Ezt követően játékos, interaktív foglalkozáson honlap- és kiadványelemzéssel (például a diákok és családjuk ökológiai lábnyomának kiszámítása, weblapelemzés, stb.) folytatódott a program, majd szelektív hulladék újrafeldolgozásával készült ajándéktárgy elkészítésével zárult. Ezt követően került sor a „Ne pazarolj!” rajzpályázat eredményhirdetésére, melynek díjazottjai környezettudatos életmódhoz kapcsolódó ajándékokkal gazdagodtak.Hozzászólások

 
0 #1 Zita 2012-11-29 13:49
Jók ezek az ökoprogramok, remélem felnő egy környezettudato s nemzedék, mert a jelenlegi felnőtt lakosság nagy része sz....rik az egészre!!! Pedig a jövő a gyerekeiké. Már ha lesz.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés