Kezdőlap > Közélet > Fenntarthatósági rendezvénysorozat Somberken és Dunaszekcsőn

Fenntarthatósági rendezvénysorozat Somberken és Dunaszekcsőn

2012. október 16. kedd, 00:00 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Európai Uniós támogatásból Fenntarthatósági rendezvénysorozat volt Dunaszekcső és Somberek településeken. A Sombereki Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Dunaszekcsői Tagiskolája a KEOP-6.1.0/A/09-11 számú,  „A fenntartható életmódot és ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző rendezvénysorozat Somberken” című  uniós pályázaton közel 5 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Tervvel. 


A pályázat kapcsán az intézmény diákjai öt alkalommal vesznek részt fenntarthatósági rendezvénysorozaton. Az ö tematikus napból hármat még a 2011-2012-es tanévben Somberken, kettőt pedig a 2012-2013-as tanévben Dunaszekcsőn rendeztek meg.
Az ötödik projektnapon a dunaszekcsői iskola 5-8. évfolyamos tanulói vettek részt 2012. október 10-én.

A tematikus nap célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése volt interaktív, játékos szemléletformálás keretében. Elsődleges cél a diákok környezettudatosságának, környezetkultúrájának fejlesztése: főként az éghajlatváltozás és következményei témakörében.

A rendezvényen a tanulók csoportmunkában, interaktív módon, életkori sajátosságaikat figyelembe véve kaptak lehetőséget szemléletük közös formálására. A projektnap egy, a fenntartható fejlődéshez és a környezetvédelemhez kapcsolódó film: Otthonunk megtekintésével, valamint az ehhez kapcsolódó előadás meghallgatásával kezdődött. Ezt követően játékos, interaktív foglalkozáson honlap- és kiadványelemzéssel (például a diákok és családjuk ökológiai lábnyomának kiszámítása, weblapelemzés, stb.) folytatódott a program, majd szelektív hulladék újrafeldolgozásával készült ajándéktárgy elkészítésével zárult. Ezt követően került sor a „Ne pazarolj!” fotópályázat eredményhirdetésére, melynek díjazottjai környezettudatos életmódhoz kapcsolódó ajándékokkal gazdagodtak.


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés