Hófúvás, havazás - a BIOKOM megállás nélkül dolgozik az utakon

Kezdőlap > Közélet > Hófúvás, havazás - a BIOKOM megállás nélkül dolgozik az utakon

Hófúvás, havazás - a BIOKOM megállás nélkül dolgozik az utakon

2015. február 06. péntek, 19:18 Rövid Hírek
PDF
BIOKOM számok:

18 db hókotrást végző gép 38 fővel – megállás nélkül (a nap 24 órájában)
31 db munkagép a kézi síkosság-mentesítés területén
közel 300 fő munkatárs a kézi síkosság-mentesítés területén
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is narancssárga, azaz másodfokú riasztást tart fent Baranya megyében az erős szél és a havazás miatt. Az erős, sőt időnként viharossá fokozódó északkeleti szél okoz Pécsett hófúvást és erős széllökéseket. Eddig kb. 10 cm hó esett le (a Mecsek-oldalban ennél sokkal több) és még jelentős mennyiségű friss hóra kell számítani az éjszaka folyamán.
 
A BIOKOM Nonprofit Kft. és az alvállalkozói ma (péntek) reggel fél 6 óta megállás nélkül, 3 műszakban (non-stop) folyamatosan 18 darab gépjárművel végzik a hó- és síkosság-mentesítési feladatokat. A munkák irányításában és a gépek működtetésében 38 fő vesz részt műszakonként.

Mindezeken felül a kézi síkosság-mentesítésben 16 darab hótakarításra alkalmas munkagép és 15 darab 1,5 tonna teherbírású gépjármű dolgozik közel 300 fővel, akik kézi erővel tisztítják a pécsi járdákat, tereket, buszmegállókat.

A jelentős mennyiségű hó miatt a BIOKOM-nál nagy erejű mozgósítást rendeltek el, szinte mindenkit berendeltek havat takarítani: a parkerdei állományt, a műszaki dolgozókat, a karbantartókat, a közfoglalkoztatottakat, a Pécsi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. dolgozóit, sőt több helyen az irodai munkatársak is dolgoznak!
 
Pécs városában 350 különbözÅ‘ közterületi helyszínre helyeztünk ki kupacban vagy műanyag dobozban  Ã¶nmentesítÅ‘ anyagot. Amennyiben ez a kitett önmentesítÅ‘ anyag elfogyna, kérjük, jelezze a BIOKOM ügyfélszolgálatán, hogy pótolhassuk.

Kérjük a Pécsi Lakosságot, hogy Önök is készüljenek fel a télre, mindenki csak téli gumival keljen útra, hiszen a téli balesetek jelentős részét a nem megfelelő gumiabroncs használata, illetve a látási és az útviszonynak nem megfelelő vezetési technika, illetve sebesség okozza - amelyek kellő odafigyeléssel, felkészültséggel kiküszöbölhetőek lettek volna. Fokozott óvatossággal közlekedjenek gyalogosan is! Indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról.
 
Ezúton szeretnénk felhívni a Tisztelt Pécsi Lakosság figyelmét arra, hogy a helyi köztisztasági rendelet értelmében az egyes házak, társasházak előtt található járdák síkosság-mentesítéséért az adott tulajdonos, illetve lakóközösség felel. A rendelet betartása mellett, saját és más testi épségét védjük meg azzal, ha ingatlanuk előtt valamilyen formában gondoskodunk a járda tisztaságáról, csúszás-mentesítéséről. (Bővebb információ: www.biokom.hu / Pécsi Városüzemeltetés / Kézi hó- és síkosság-mentesítés)

A BIOKOM Nonprofit Kft. állandó hó- és útügyeleti szolgálatot is működtet, amely szintén megállás nélkül, a nap 24 órájában (3 műszakban) végzi a szükséges feladatokat. Hó- és síkosság-mentesítési ügyben a lakosság részére a társaság kettő éjjel-nappal (non-stop) hívható telefonszámot biztosít: 72/502-100 vagy 80/200-590. (Az országos közúthálózathoz tartozó utak (egy és kétszámjegyű főutak) tisztítása nem társaságunk feladata.)
 
 
BIOKOM Nonprofit Kft.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés