Kezdőlap > Közélet > Tanítanék-gyógyítanék

Tanítanék-gyógyítanék

2016. június 11. szombat, 14:51 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Magánszemélyek szervezésében zajlott Pécsett egy demonstráció a magyar közoktatás ügyéért szombat délután a Jókai téren. A civilek tárgyalásokat sürgettek az oktatás valódi érintettjeinek bevonásával és azonnali változásokat követeltek a magyar közoktatásban.

Felsőt cseréltek a Jókai téren a fehérköpenyesek és a kockásingesek, ezzel jelképezve, hogy a két ágazat dolgozói nem egymás ellen, hanem egymásért állnak ki, bármennyire is mást szeretne a jelenlegi kormányzat. Ezt követően rendhagyó bizonyítványosztás is zajlott, - bizony kedves olvasó jól sejti, - a kormány bizonyítványát ismertette az esemény két szervezője Rajnai Attila és Martos Csongor (Ágoston Andrea is oroszlánrészt vállalt a szervezésben.) Én bizony nem szeretnék a tanév végén ilyen gyalázatos értesítőt átvenni, hiszen az Orbán kormány majdnem mindenből megbukott. Kivéve korrupcióból és stadionépítésből no, ebből ugyanis jelesre vizsgáztak a performansz előadói szerint.


Zajlik a bizonyítványosztás


Ezt követően a csúfos bizonyítvány otthoni fogadtatását vizionálta a kis csapat. Karinthy Tanár úr kérem című művéből, a Magyarázom a bizonyítványom című írás aktualizált átiratát hallhattuk, ahogy a kis Viktor magyarázza apukájának pocsék eredményeket.


Valódi reformokat követeltek


A derű percei után Pukli István üzenetét olvasták fel, amely szerint a kormány becsapta a pedagógusokat, a megegyezés helyett a megosztásra törekszik. Az ígéreteit nem tartja be és próbálja megfélemlíteni a pedagógusokat. Véleménye szerint most kell kitartani és erősnek lenni, hiszen az idő nekünk dolgozik, lassan az emberek is belátják, hogy gyermekeik tarthatatlan körülmények között tanulnak, csakúgy, ahogy a tanárok is, akik szakmailag, emberileg méltatlan helyzetbe kerültek. 


A tábla szövege magáért beszél


Ezt követően a performansz egy felvételről bejátszott népszerű melódia dallamai mellett feloszlott. A pécsiek kivételesen eső (és esernyő) nélkül térhettek haza azzal a keserű érzéssel, hogy bizony itt kemény csaták várnak még rájuk. És ez valószínűleg így is lesz.


Mellár Tamás neves közgazdász is az érdeklődők között volt

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés