Kezdőlap > Közélet > Csorba Győző gyermekversei

Csorba Győző gyermekversei

2016. június 14. kedd, 06:27 Rövid Hírek
PDF

A Csorba Győző születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett emlékév egyik különleges eseményére, Csorba Győző Négy kicsi cica című verses képeskönyvének bemutatójára kerül sor június 14-én (kedden) 14 órakor a Csorba Győző Könyvtár Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárában (7624 Pécs, Nagy Jenő utca 24.).

Csorba értelmezői azt mondják, a költő általában komor hangulatú verseket írt. Voltak azonban a költőnek másféle versei is, A Négy kicsi cica című verses képeskönyvet 1946-ban írta a Kossuth-díjas költő. Lányai és unokái ismerték ezt a kis kötetet: édesapjuk, édesanyjuk sokszor olvasta fel nekik kiskorukban alvás előtt, és sokszor forgatták maguk is a képeket nézegetve. Egyetlen példányt találtak belőle, amit a költő felesége Bálint unokájának ajándékozott.

A könyvvel kapcsolatos családi emlékeket Pintér Ábel, Csorba Győző hatodik unokája idézi fel. Közreműködnek a VKI Mezőszél utcai Általános Iskola 4. osztályos tanulói.

A hasonmáskiadvány a Csorba Győző Könyvtár kiadásában a Csorba Győző Társaság, a Baranya Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával jött létre.


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés