Imádják a gyerekek Pécs legnagyobb csúszdáját

Kezdőlap > Közélet > Imádják a gyerekek Pécs legnagyobb csúszdáját

Imádják a gyerekek Pécs legnagyobb csúszdáját

2016. augusztus 20. szombat, 10:35 Közélet
PDF
Ha nem is az ország, de Pécs legmagasabb csúszdája mától  a Zsolnay Negyedben várja a látogatókat, melyet délelÅ‘tt ünnepélyesen át is adtak a gyerekeknek. Természetesen a csúszdát egy országgyűlési képviselÅ‘ adta át, reméljük nem az új politikai stílus szemléltetése volt a célja ezzel. 

Az ünnepélyes átadóra szombat délelÅ‘tt került sor, de már a Szamárfül Fesztivál elsÅ‘ napjától kezdve hatalmas sorok kígyóztak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed legújabb attrakciójánál, hiszen a fesztiválra látogató gyerekek mind le akartak csúszni a város legnagyobb csúszdáján. 

- A gyerekek immár sokadik alkalommal birtokba vették a Zsolnay Negyedet, amit úgy építettünk meg és adtunk át jó pár évvel ezelőtt, hogy minden korosztály megtalálja benne a szórakozásának valót. A most átadott csúszda is azt bizonyítja, hogy a Zsolnay Negyed nemcsak a Szamárfül Fesztivál idején a gyermekeké, hanem amikor pont nincs gyermekprogram, akkor is szívesen várjuk ide a családokat – mondta a megnyitón Csizi Péter országgyűlési képviselő.

A csúszda a Bóbita Bábszínházhoz közeli játszótér mellett kapott helyet. A közel 6 méteres építmény egy bevehetÅ‘ vár, melynek magasabb tornyáról egy kb. 8 méter hosszú spirálcsúszda, az alacsonyabbról pedig egy nyitott csúszda indul. 

- Már a Zsolnay Negyed megálmodói is fontos szerepet szántak a játszótereknek. A most átadott csúszdával is szeretnénk még családcentrikusabbá tenni a helyet és jövőre további fejlesztéseket végezni. A cél az, hogy a terület számos kulturális értéke mellett a játszótereken is szívesen töltsék szabadidejüket a pécsiek – véli Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.
 
A csúszda 3-12 év közötti gyermekek számára épült, színében harmonizál a Zsolnay Negyed környező épületeivel, mintáján pedig a Zsolnay Örökségkezelő NKft. arculati elemi köszönnek vissza. A játék a Szamárfül Fesztivál után is állandó jelleggel várja a gyerekeket.


www.szamarfulfesztival.hu
www.facebook.com/szamarfulfesztival

 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés