Piros riasztás ónos eső miatt Pécsett – Figyeljünk egymásra!

Kezdőlap > Közélet > Piros riasztás ónos eső miatt Pécsett – Figyeljünk egymásra!

Piros riasztás ónos eső miatt Pécsett – Figyeljünk egymásra!

Rövid Hírek
PDF
Páva Zsolt polgármester közleménye:

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi délelőtti előrejelzése szerint Pécs térségében kedd délutántól szerda estig 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső hullhat. Mindez fagypont alatti hőmérséklet mellett történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken. Figyeljünk egymásra, segítsük egymást!

A komolyabb mennyiségű eső és mínusz 1-2 fokos hőmérséklet azt eredményezheti, hogy a csapadék ráfagy a járdákra, terekre, ezért különös óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben.

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól azt kértem, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon, fordítson nagy figyelmet az ilyenkor szokásos alásózásra, érdesítésre.

A társaság összesen minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében, ők váltott műszakban dolgoznak az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek, járdák, sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

Arra kérem a pécsieket, hogy figyeljünk magunkra és egymásra a következő egy napban, ugyanis minden igyekezetünk ellenére lehetnek jeges, csúszós felületek városszerte.

Arra kérek mindenkit, hogy segítsük a közlekedést azzal, hogy házunk előtt tisztítjuk a járdákat! Mindez közös érdekünk. A társasházakban élők a BIOKOM Nkft. honlapján (http://new.biokom.hu/tartalmak/Varosreszek) térképes formátumban is megtalálják, hogy mely járdaszakaszok tartoznak hozzájuk síkosságmentesítés tekintetében.

Kérek minden autóvezetőt, hogy reggel csak az induljon útnak gépjárművével, akinek elengedhetetlenül szükséges, emellett aki magabiztosan vezet síkos utakon, kocsiján téli gumiabroncs van.

Az ónos esővel, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetjük a www.met.hu oldalon. A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a Biokom Nkft. Mobilitási Központjának oldalán, a http://mobilitas.biokom.hu/hirek/aktualis webcímen találhatók.

Vigyázzunk egymásra, segítsük egymást!

  Ãœdvözlettel:

                                                                                  Páva Zsolt, Pécs polgármestere

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés