Kezdőlap > Közélet > Adakozó Kedd az Emberség Erejével Alapítvánnyal

Adakozó Kedd az Emberség Erejével Alapítvánnyal

2019. december 02. hétfő, 15:48 Közélet
PDF
Az Emberség Erejével Alapítvány is csatlakozik a Giving Tuesday, vagyis az Adakozó Kedd jó cselekedeteket népszerűsítő, világméretű akciójához december 3-án. Holnap indul az emberi jogi neveléssel foglalkozó programunk adománygyűjtő kampánya, miközben mi adományokat juttatunk el a rászorulóknak.

Az Emberség Erejével Alapítvány első Játék Kavalkádját december 16. és 18 között rendezi meg a Zsolnay Kulturális Negyedben. Egy olyan interaktív játékteret hozunk létre, ahol az általános és középiskolai osztályok diákjai és tanárai megismerkedhetnek alapítványunk emberi jogi neveléssel foglalkozó online, illetve asztali társasjátékaival, installációival.
játék, általános és középiskolások, 
Saját erőforrásból azt tudjuk vállalni, hogy 100 gyerek eljut a Kavalkádra. Ez a szám azonban akár 250 főre is bővíthető, s a részvételükhöz szükséges 150 000 Ft összegyűjtésére támogatói kampányt indítunk. Célunk, hogy az általunk támogatott 100 tanulón túl további 150 diák vehessen részt díjmentesen az Emberség Játék Kavalkádján, s kipróbálja az emberi jogi neveléssel kapcsolatos foglalkozásainkat. 
Egy működő demokráciához demokratákra van szükség. Alapítványi munkánk során azon dolgozunk, hogy szórakoztató módon, de mégis komolyan foglalkozzunk olyan témákkal, mint az emberi jogok, demokrácia, aktív állampolgárság, társadalmi felelősségvállalás, szolidaritás. A játékokban az a jó, hogy komoly tudásháttér mellett észrevétlenül és izgalmasan fejlesztik a résztvevők képességeit, készségeit. Ez azért is fontos, mert erre legtöbbször kevés erőforrás jut egy intézményben.

A pénzadományoddal a kampány ideje alatt, december 3. és 13. között lehet támogatni a pécsi iskolások emberi jogi nevelését. Bővebb információ: emberseg.hu/kavalkad
Emberség Erejével Alapítvány
Takarékbank
50800111-15327765
A közleményben fel kell tüntetni: kavalkád adomány!
________________________________________
Az Adakozó Kedden mi sem tétlenkedünk, az Emberség Erejével teljes csapata felkerekedik és adományfutárrá válik. Az Adományfutárral eljuttatjuk támogatóink által felajánlott ruhákat, konyhai eszközöket, lámpákat, játékokat 10 olyan helyre, ahol igazán nagy szükség van rá. Olyan kisebb településekre is, ahova rendszerint nehezebben jutnak el az adományok: Gilvánfa, Siklósbodony vagy éppen Nagytótfalu, de szállítunk majd a TÁMASZ Alapítványnak, a Khetanipe-nek, és a Családok Átmeneti Otthonába is.
Mi az a Giving Tuesday?
A Giving Tuesday, vagyis Adakozó Kedd az adakozást és a jó cselekedeteket népszerűsíti világszerte. A Black Friday és a Cyber Monday utáni nap, ami az előző két nap költekezési lázát hivatott ellensúlyozni egy igen egyszerű, kedves ötlettel. A mozgalom lényege, hogy ezen a napon tegyél valami jót. Adományozz pénzt egy jó ügy számára, vigyél ételt vagy ruhát egy rászorulónak, menj el önkéntesnek és adakozz munkával, tevékenységgel, törődj másokkal.


Hirdetés
Hirdetés