Kezdőlap > Közélet > Összefogtak a pécsi kulturális intézmények

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények

2020. április 04. szombat, 16:38 Rövid Hírek
PDF

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház tartalmi kommunikációs együttműködést folytat a krízis alatt.

A négy intézmény saját online tartalmai mellett a résztvevő intézményekét egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Szinte közös kulturális csatornává válnak az online felületeik. Így az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el a különböző online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek.Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

Bóbita Bábszínház

A Bóbita Bábszínház március 21-én (szombaton), a Bábszínházi Világnapon délután 4-től elindítja a Bóbita TV-t. A Bóbita a következőt osztotta meg a facebook oldalán és honlapján:

"Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik: kinyitjuk a Mesetárat, és minden MÁSODIK bekuckózós szombat délutánon megosztjuk Veletek egy-egy előadásunk felvételét!"

Az előadás linkjét szombaton tesszük fel a facebook eseményhez!"

weboldal
FB oldal
YT csatorna

Pécsi Nemzeti Színház

A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el, melyeket április 11-ig folyamatosan közzétesznek online felületeiken.

weboldal
FB oldal
YT csatorna

Pannon Filharmonikusok

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével – a Facebook oldalán és weboldalán –  nyújt bepillantást a zene világába. Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer – már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is. Továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örökérvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel – Facebook oldalukon történő – megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

weboldal
FB oldal
koncertfelvételek
YT csatorna

 

Pécsi Harmadik Színház

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén, online felületein – weboldalán, Facebook oldalán és Youtube csatornáján – keresztül teszi elérhetővé produkcióit! Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.

weboldal
FB oldal

 

Hirdetés
Hirdetés