Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek > Jogerősen is életfogytiglant kapott a regenyei gyilkos

Jogerősen is életfogytiglant kapott a regenyei gyilkos

2015. február 07. szombat, 17:17 Rövid Hírek
PDF
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a férfinak az életfogytiglani fegyházbüntetését, aki megölt egy nőt a Baranya megyei Regenyén.

A bűncselekmény 2012. június 4-én történt. Nikolics Sándor élettársa, Bogdán Zsoltné jelenlétben egy présházban, szóváltást követően támadt rá a velük gyakran italozó áldozatra. Az asszonyt 20-25 percen keresztül ütötte, rúgta, feszítővassal ütlegelte, elvette értékeit, majd egy ciszternába dobta, ahol megfulladt.

Nikolics Sándor tartva attól, hogy a bűntett kiderül, a holttestet másnap a ciszternából kiemelte, nehezékeket tett rá, szőnyegbe csavarta, kerékpárral egy másik telekre vitte, és az ahhoz tartozó ciszternába dobta, amelybe gázolajat öntött, hogy elfedje a kellemetlen szagokat. A holttestet ennek ellenére megtalálta az elhunyt asszony testvére.

Az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék és a táblabíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt marasztalta el, ezért legkorábban harminc év múlva kerülhet feltételesen szabadságra.

Az ítélőtábla az élettársat ugyanakkor nem emberölésben és kifosztásban, hanem bűnpártolásban találta bűnösnek, így szabadságvesztését tizenkét évről két és fél évre mérsékelte.




MTI 2015. február 6.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés