Megyeszerte gondot okoz a viharos szél

Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek > Megyeszerte gondot okoz a viharos szél

Megyeszerte gondot okoz a viharos szél

Rövid Hírek
PDF
Tömegesen érkeznek a segélyhívások a katasztrófavédelem megyei műveletirányító központjába. Főleg Pécsen és Komlón okoz problémát az erős, helyenként viharos szél. Komlón négyezer fogyasztónál nincs fűtés és melegvíz, mert egy kidőlt fa megrongálta a hőerőmű távvezetékét.
 
Szombat hajnalban riasztották a tűzoltókat Pécsre, mert egy többméteres fa dőlt a Szentlőrinci útra. A fa akadályozta a közúti közlekedést is. A beavatkozók láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.
 
Mohácson, az Ete János utcában két nagyméretű faág veszélyeztette a járókelőket.
 
Beremenden, az Ifjúság utcában egy több, mint tízméteres fenyőfa dőlt villanyvezetékre. Az áramszolgáltató munkatársai kiszakaszolták a hálózat érintett részét, majd ezt követően a siklósi tűzoltók eltávolították a megdőlt fát.
 
Pécsett, a Littke utcában egy bádoglemezt tépett le az erÅ‘s szél.  A tűzoltók egy negyedik emeleti lakásba bejutva, kézi erÅ‘vel távolították el a lemezdarabot.
 
Pécsett, a Mártírok útján is egy bádoglemezt rongált meg a szél. A lógó lemezdarab több méter magasan volt, ezért annak eltávolításához a létraszerre is szükség volt. A tűzoltók rögzítették a bádoglemezt. A műszaki mentés ideje alatt a 4-es szám helyi járatos busz módosított útvonalon közlekedett.
 
Pécsett, a Bokor utcában egy tizenöt méteres fenyőfa telefonkábelre dőlt. A műszaki mentéshez a létraszert és egy pécsi tűzoltóegységet riasztottak.
 
Pécsett, egy Pázmány Péter utcai családi ház tetejét bontotta meg a viharos szél. A tűzoltók fóliával fedték le azokat a részeket, ahol hiányzott a tetőanyag. A szél a kémény néhány tégláját is meglazította, amelyet eltávolítottak a beavatkozók.
 
Jelenleg három káreset felszámolása van folyamatban. Pécsett, az Endresz György utcában egy fa kivágásán dolgoznak a tűzoltók, a Szigeti úton pedig egy tűzfal dőlt meg.
 
Komlón egy nagyméretű fa dőlt ki a Majális téren, amely megrongálta a Komlói Fűtőerőmű távvezetékét. Emiatt négyezer fogyasztónál nincs meleg víz és fűtés. Jelenleg is dolgoznak a hiba elhárításán.
 

Pécsett, egy Zsolnay Vilmos utcai pizzéria tetejét bontotta meg a szél. A három négyzetméteres bádoglemezt a város hivatásos tűzoltói távolították el.
 
Pécsett, a Siklósi úton egy ötven négyzetméteres reklámtáblát szakított le a szél. A tábla nagy mérete és a viharos széllökések miatt, a tűzoltók nem tudták biztonságosan eltávolítani, ezért forgalomkorlátozásra volt szükség az érintett útszakaszon. A Biokom Kft. szakemberei és a rendőrség munkatársai intézkedtek a forgalomterelő közúti táblák kihelyezéséről.
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés