Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek > Árokban a busz - sok a sérült

Árokban a busz - sok a sérült

2015. június 23. kedd, 06:24 Rövid Hírek
PDF
Nem ütközött személygépkocsival, hanem árokba hajtott a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton az a busz, amelyen huszonhárman sérültek meg hétfőn - mondta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Popovics Dejan a katasztrófavédelemnek a balesettel kapcsolatos elsődleges információit pontosítva közölte: a Pécsről Sellyére tartó menetrend szerinti járat Királyegyházától mintegy két kilométerre, eddig tisztázatlan okból hajtott az út jobb oldalán húzódó árokba. Hozzátette, hogy az eset körülményeit vizsgálják.

A szóvivő arra a felvetésre, hogy médiainformációk szerint a baleset a sofőr rosszulléte miatt következhetett be, úgy reagált: ez is a vizsgálat tárgyát képezi.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban elmondta, hogy a balesetben huszonhárman sérültek meg. A mentők három embert a helyszínen elláttak, tíz könnyű és tíz súlyos sérültet kórházba vittek.

 A szóvivő a súlyos sérültekről közölte, hogy főként töréseik és belső sérüléseik vannak, egy tizenkét év körüli lány súlyos végtagsérülést szenvedett, egy férfit pedig újra kellett éleszteni.

Hozzátette, a mentésben több mentőautón kívül három mentőhelikopter vett részt, a szakemberek viszonylag rövid idő, nyolcvan perc alatt ellátták, illetve a szigetvári és pécsi kórházakba, klinikákba vitték a rászorulókat.

A busz a balesetben az oldalára dőlt, a mentésben a tűzoltók is részt vettek, az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.


MTI


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés