Pécs városával együttműködve a BIOKOM is igyekszik tenni azért, hogy elviselhetőbb legyen a forróság a városban.

Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek > Pécs városával együttműködve a BIOKOM is igyekszik tenni azért, hogy elviselhetőbb legyen a forróság a városban.

Pécs városával együttműködve a BIOKOM is igyekszik tenni azért, hogy elviselhetőbb legyen a forróság a városban.

2015. július 03. péntek, 13:54 Rövid Hírek
PDF


A mai naptól szerda éjjelig a nagy hőség miatt 3 locsolókocsi hűti a belvárosi utakat, tereket, valamint a főbb közlekedési utakat a lakosság és a közlekedők hőérzetének csökkentése érdekében. A járművek délutánonként 5 órakor indulnak el és este 11 óráig locsolják folyamatosan vízzel az útburkolatokat. A locsolóautók összesen naponta 130 kilométeren, 308.000 négyzetméternyi útfelületet locsolnak fel 120.000 liternyi vízzel.

Természetesen a gyalogosokra, sétálókra is gondolnak, ezért a komfortérzet javítása céljából meghosszabbított üzemidővel, este 11 óráig működik több, frekventált helyen lévő városi szökőkút.
 
Pécs területén a város megbízásából a BIOKOM összesen 22 szökőkutat és 6 csobogót működtet. A szökőkutakban keringető rendszer segítségével áramlik folyamatosan a víz, és vegyszeres vízkezeléssel akadályozzák meg az algásodást, a vízkőképződést. A szökőkutak vize éppen ezért nem alkalmas emberi fogyasztásra, fürdeni sem tanácsos bennük, ugyanis a vizükben megmártózó állatok és az egyéb szennyeződések miatt fertőzések forrásai lehetnek. A szomjúság enyhítésére, a felhevült test hűtésére a város számos pontján működő, az ivóvízhálózatra kötött 28 ivókút ad lehetőséget, miután ezekből friss, iható víz folyik. A hőségriadó időtartama alatt intenzívebben locsolják a közterületi virágokat is, minden virágágyás és közterületi dézsás növény több vizet kap, hogy ki ne száradjanak.


BIOKOM Nonprofit Kft.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés