Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek > Fényfestés és Retro Könyvvásár a Fényfesztiválon

Fényfestés és Retro Könyvvásár a Fényfesztiválon

Major Zoltán Rövid Hírek
PDF

2016. július 1-3. (péntek-vasárnap) között megrendezésre kerül a Zsolnay Fényfesztivál a Zsolnay Negyedben és a Belvárosban. A Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtárának (Király u. 9.) udvara is helyszíne lesz a fesztiválnak, így a Retrovárium is nyitva lesz ezalatt az időszak alatt (minden nap 13-20 óra között).

Meseablak - Gergely Orsolya, Pérez L. Natália, Rédei Viktória projektje.

A három alkotó árny-bábszínháza három fényes történettel érkezik: egy abó népmesével Yhi Napistennőről, Pilinszky János A nap születésével és Csillaglátó Kicsi János átdolgozott történetével.

Időpontok: július 1. 21.30, július 2. 23.30, július 3. 22.30

Fényvászon – homokanimációk

Papp Norbert Győrben élő, fiatal festőművész, grafikus és illusztrátor a ma már hagyományosnak mondható homokanimációt a modern technika segítségével sajátkezűleg festett hátterekkel színesíti, a történet így változatos, izgalmas, hangulatfokozó alapokon tárulhat a nézők elé.

Időpontok: július 1. 22.30, július 2. 21.30, július 3. 23.30

Madarakká leszünkZsin Bence és Komjáthy Máté projektje

A mű egyszerre árnyjáték és videóinstalláció, amelyen keresztül estéről estére megelevenedik a mese. A térbe belógatott egymással összefűzött szárnyak, vagy hatalmas szemek. Azok a szárnyak, amikkel gyerekek repültek egy domboldalon, és egy nagy madár szeme, amikor madarakká lettünk. Mintha egy álomba tekintenénk. Elhangzik a történet, és zenei hangok, képfoszlányok, részletekből rakosgatunk, madarakká leszünk.

Időpontok: július 1. 23.30, július 2. 22.30, július 3. 21.30

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés