Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet > Tárlatvezetés a Munkácsy-kiállításon a POSZT sztárvendégeivel

Tárlatvezetés a Munkácsy-kiállításon a POSZT sztárvendégeivel

2019. június 04. kedd, 12:15 Képzőművészet
PDF

Szubjektív tárlatvezetést szervez a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a Pécsi Országos Színházi Találkozó a pécsi Munkácsy-kiállításon a POSZT sztárvendégeivel! A látogatók megismerhetik Munkácsy Mihály lenyűgöző alkotásait többek között Molnár Piroska, Bősze Ádám vagy Wunderlich József vezetésével! Sztárparádé a Zsolnay Negyedben június 7. és 14. között.

Összesen tíz művész szemszögéből ismerhetik meg az érdeklődők a legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény alkotásait a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában, a Pécsi Országos Színházi Találkozó ideje alatt.

Idén a POSZT díszvendége Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Prima Primissima-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Sokan ismerik és szeretik színházi, tévés és filmes szerepei révén, ám ezúttal, idegenvezetőként garantáltan új oldaláról ismerhetik meg a látogatók.

A színművészek sorából kilóg Bősze Ádám zenei antikvárius, a Bartók Rádió és a Virtuózok című tehetségkutató műsorvezetője. Tárlatvezetése valószínűleg sok szórakoztató pillanatot tartogat, ugyanis önálló standup estjével már sokak arcára csalt mosolyt.

A Pál utcai fiúk zenés játékot hatalmas sikerrel játsszák a Vígszínházban, és a POSZT-on is rendkívüli közönségérdeklődés övezi. A Bokát alakító Wunderlich József ezúttal a Pál utca helyett Munkácsy festményei között vezeti az érdeklődőket.

A pécsiek számára Pál András visszatérő régi ismerős, hiszen a művészt 2010-ig a Pécsi Nemzeti Színházban is láthatta a közönség. Ő is és Lovas Rozi is – aki a POSZT-on kétszer is elnyerte a Legjobb 30 év alatti színésznő díját – ezúttal új szerepben, tárlatvezetőként mutatkozik be.

Melyik a kedvenc Munkácsy-festménye Igó Évának, a Vígszínház Jászai Mari-díjas színésznőjének? Mit gondol Munkácsy színhasználatáról a budapesti Katona József Színház Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésze, Bezerédi Zoltán? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők, akik részt vehetnek továbbá Györgyi Anna és Mihályi Győző Jászai-díjas színművészek, valamint Németh Ákos, József Attila-díjas drámaíró, műfordító, rendező tárlatvezetésén is.

A tárlatvezetés díja 500 Ft/ fő, ami a belépődíjon felül fizetendő. Aki szeretné biztosítani részvételét a programon, annak érdemes előzetesen megvásárolnia a jegyét a ZSÖK Infopontjain vagy a jegymester.hu oldalán.

Részletek: https://m21.pecsigaleriak.hu/

Forrás: ZSÖK

Hirdetés
Hirdetés