Kezdőlap > Kultúra > Színház > Ismét Bábstúdió a Bóbitában

Ismét Bábstúdió a Bóbitában

2016. augusztus 26. péntek, 11:26 Színház
PDF

FELHÍVÁS! A Bóbita Bábszínház immár harmadik alkalommal indít bábstúdiót 2016 szeptembere és 2017 júniusa között a bábjáték, a bábszínház iránt érdeklődő, 17-27 év közötti fiatalok számára. Kizárólag azok jelentkezését várjuk, akik hosszabb távon is szívesen foglalkoznának bábozással vagy egyéb, a bábozással kapcsolatban lévő társművészetekkel (bábtervezés/készítés, rendezés, alkalmazott színházi zene stb.). A képzés hivatalos, akkreditált végzettséget nem nyújt, viszont lehetőséget és segítséget kínál a szakirányú továbbtanuláshoz!

A stúdió 10 hónapos időtartama alatt hetente 1-1 napon a résztvevők megfigyelőként betekinthetnek egy-egy bábelőadás létrejöttének folyamatába, majd a gyakorlatban is bekapcsolódhatnak a különböző fázisokba, valamint a későbbiekben a Bóbita Bábszínház egyes alkalmi produkcióiba.

A próbákon való részvétel mellett havi 2 délutáni kurzus keretében ismerkedhetnek meg a bábozás alapjaival és a klasszikus bábtechnikákkal (bibábó, titiri, tárgyanimáció, síkbábok és maszkos játék, kesztyűs, bunraku, botos és marionett). Ezeken felül vendégművészek által tartott műhelyfoglalkozásokon bővíthetik és mélyíthetik el bábos ismereteiket.

A stúdióban elsajátítottak zárásaként a hallgatók június elején saját bábos etűdökben és csoportos bábos jelenetekben mutathatják be a tanultakat.

A további részletekről a felvételi elbeszélgetésen tájékoztatjuk az érdeklődőket, melynek időpontja 2016. szeptember 13., kedd, 17 óra, helyszíne a Bóbita Bábszínház kamaraterme (Pécs, Felsővámház utca 50.)

Kérjük, hogy a felvételi szándékot a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen jelezzék, jelezzétek 2016. szeptember 12-ig!

Ha valakinek nem felel meg az időpont, hívja a +36/20/950-11-13-as telefonszámot!)

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés