Kezdődik az V. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

Kezdőlap > Kultúra > Színház > Kezdődik az V. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

Kezdődik az V. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

2017. május 27. szombat, 10:58 Színház
PDF

Tizenkét társulat tizenhat produkciójával várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amely május 27. és június 3. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre és évről évre több nézőt vonz. Az egyhetes eseménysorozat A mumus című új PNSZ-darab bemutatójával veszi kezdetét. A találkozón az ország több megyéjéből, Budapestről, illetve a határon túlról is népszerű darabok érkeznek.

Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója az MTI-nek azt mondta: a fesztivál rendhagyó módon a teátrum új bemutatójával, A mumus című produkció premierjével indul. Idén is az életkori sajátosságok figyelembevételével állították össze a programot – emelte ki.

Az eseményre két határon túli színház érkezik: a Zentai Magyar Kamaraszínház a Lúdas Matyi című közkedvelt darabot május 31-én, a Komáromi Jókai Színház pedig május 28-án a Nyolckor a bárkán című produkciót hozza el.

Három budapesti társulat vesz részt a fesztiválon: a Magyar Színház a Valahol Európában című musicalt mutatja be, amelyet a várható nagy érdeklődésre tekintettel kétszer is műsorra tűznek május 28-án. A Pinceszínház A pokoli puncs-pancs című darabbal, a Budapest Bábszínház pedig David Wiliams népszerű írásából készült Gengszter nagyi című darabbal szerepel majd – ismertette.

“Két olyan előadás is szerepel a fesztiválon, amelynek nemcsak a célközönsége, hanem témája is a család – fogalmazott Rázga Miklós, hozzátéve: a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Széttört tál című darabja egy 2077-ben élő család történetén keresztül, a családtagok különböző szemszögéből vizsgálja, hogy miként lehet szembenézni azzal, ami körülöttünk a világban történik.

A kaposvári Csiky Gergely Színház Babett hazudik című előadása egy elromlott szülő-gyerek kapcsolatról mesél szülőknek, kamaszoknak és a család minden tagjának – tette hozzá.

A számos vidéki színház részvételével megrendezendő fesztiválon a többi között Kaposvárról A két Lotti, Miskolcról a Csipike, az óriástörpe, Szegedről a Pinokkió, Szombathelyről A padlás és Kecskemétről A manóvizsga című előadás érkezik – közölte az igazgató.

A PNSZ három előadást mutat be, köztük egy teljesen újat, A mumus című produkciót, amelyet majd a jövő évad műsorán láthatnak a gyerekek. Műsorra tűzik még a teátrum A dzsungel könyve és a Meseautó című népszerű darabjait is.

Rázga Miklós azt is elmondta, hogy az ötödik alkalommal megrendezendő fesztiválon folyamatosan emelkedik a nézőszám: 2013-ban az akkor még ötnapos rendezvényen több mint négyezer fizető nézőt regisztráltak, tavaly már hatezer néző váltott jegyet, a legtöbb előadásra pótszékeket kellett elhelyezni.

Forrás: PNSZ

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés