Kezdőlap > Kultúra > Színház > A Bóbita vendége: a Ciróka Bábszínház

A Bóbita vendége: a Ciróka Bábszínház

2017. szeptember 07. csütörtök, 18:01 Színház
PDF

Szeptember 9-én délután a Bóbita Bábszínházba látogat a kecskeméti Ciróka Bábszínház társulata és számos előadásuk bábjai! Szombaton 16 órától egy közkedvelt mesét, a Bóbita által is korábban játszott darabot, a Rigócsőr királyt tekinthetik meg a 6 évnél idősebb gyerekek, 17 órától pedig megnyílik a Bóbita Bábmúzeum új kiállítása, "Cirókáék, avagy kecskeméti mesehősök hétköznapjai." (Képünkön: jelenet a Rigócsőr király című előadásból)

 

A Ciróka Bábszínház szeptember 9-én Pécsett, a Bóbita Bábszínházban vendégeskedik. A társulat tagjai 16 órától (Apró Ernő, Ivanics Tamás, Fülöp József, Szörényi Júlia) a Rigócsőr király című darabot mutatják be a Kós Lajos teremben. A Grimm testvérek meséje alapján Zalán Tibor által írt, Kuthy Ágnes által rendezett darab különleges előadásnak ígérkezik: a mozgásszínházi elemek, a cirkusz, az élő játék, a tárgyjáték egyaránt szerepet kap a produkcióban. A mese ugyanakkor megőrzi a történetet, érthető és átélhető formában jelenítve meg a szép, okos, de kényeskedő királykisasszony históriáját. „Jaj, ez aztán mintapéldány, álla mint egy csőr a gólyán, ám de nem oly méltóságos, inkább csak úgy rigóságos, kérőm álla rigó csőre, hogy mert idejönni vele? Ez lenne a férjem? Legfeljebb konyhán a cselédem.”

Az előadás után, 17 órától a Bóbitában megnyílik az új évad első bábmúzeumi kiállítása "Cirókáék, avagy kecskeméti mesehősök hétköznapjai" címmel.
A kecskeméti bábszínház lakói ugyanúgy élik hétköznapjaikat, mint mi, az előadások látogatói.
Reggel kakaót kortyolnak, délelőtt iskolában vannak, délben ebédet főznek, délután kirándulnak, este pedig időben ágyba bújnak.
Aki nem hiszi, járjon utána a Bóbitában!
A kiállítás 2017. szeptember 9-től 2017. december 31-ig látogatható.

alt

A kiállítás plakátja

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés