Kezdőlap > Kultúra > Irodalom > Gazdag könyvtári programot kínálnak

Gazdag könyvtári programot kínálnak

2015. október 03. szombat, 11:26 Bereczki Lajos Irodalom
PDF
Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatából természetesen a Csorba Győző Könyvtár sem maradhat ki. A programok 2015. október 5-én kezdődnek, mindjárt a Nyugat című folyóiratról is nyitnak egy kiállítást (képünkön Móricz Zsigmond, illetve Babits Mihály látható). De lesznek írói olvasói találkozók, előadások, a zene szintén szerepet kap majd, egészen a hónap 12. napjáig, amikor a végéhez ér a gazdag kínálat. Aminek első részéből szemezgetünk, kiemelve közülük párat.   

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont mellett úgynevezett külső helyszín is szerephez jut a könyvtári események során. Már az első napon, azaz 5-én ugyanis az immár 35 éves Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár ünnepli születésnapját a pécsi Nagy Jenő utcában. Ennek kapcsán az egykori igazgatók tekintenek vissza a három és fél évtizedre, 10 órai kezdettel.

Négy órával később viszont már az Universitas utca kerül a középpontba. Ahol a Petőfi Irodalmi Múzeum tárlatát lehet megtekinteni, ami a Nyugatról szól. Azután, a keddi kínálatból a gyermekek sem maradhattak ki. Hiszen „Lenka és Palkó” néven mesés kézműves foglalkozást tartanak a fiatalságnak a Várkonyiban.

Ugyanott, 16 óra 30 perctől viszont már az internet veszélyeire kívánják felhívni a figyelmet a szakemberek, egy rendhagyó szülői értekezleten. A tudásközpont mínusz I. szintjén 18 órától az érdeklődők Péterfy Gergellyel ülhetnek le együtt, egy összejövetel kapcsán. Ahol természetesen kérdezni is lehet a szerzőtől.

Szerdán a Csorba ad otthont annak az előadásnak, amiben Zacher Gábor beszél a káros szenvedélyekről, különös tekintettel az ifjúságra. A program este 6-kor indul, az ismert toxikológus számos függőségről tesz majd említést.

A hét negyedik napjának délelőttjén Berg Judit, a „Rumini könyvek” szerzője vendégeskedik a tudásközpont első szintjén. Az olvasástanulás kerül majd a középpontban, 11 órától kezdve. Aztán 18 órától a felnőttek a Várkonyi Fiókkönyvtárban Méhes Károly író „Néma galambok utcája” című kötetének bemutatója lesz.

Egyelőre ennyit ajánlhatunk, de a jövő héten, annak a közepén még visszatérünk arra, milyen lehetőségek várják az olvasás elkötelezett híveit az elkövetkezőkben. Akadnak még izgalmak, annyit bátran kijelenthetünk!

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés