Kezdőlap > Kultúra > Színház > Indul a Pécsi Napok rendezvénysorozata

Indul a Pécsi Napok rendezvénysorozata

2015. október 10. szombat, 00:00 Színház
PDF
A 2015-ös Pécsi Napok a korábbi évektől eltérően két helyszínen, több mint 120 színes programmal várja a pécsieket és az ide látogatókat. A szervezők szándéka, hogy a korábbi évek közkedvelt, sikeres elemeit megtartva újulhasson meg, kapjon új lendületet Pécs szeptemberi fesztiválja.

Idén két különböző és egymáshoz közeli belvárosi helyszínen, illetve az azt összekötő utcán zajlanak az események szeptember 17. és 27. között. 
 
A Sétatér a közkedvelt borozós-sörözős, beszélgetős hangulatban, klasszikus kitelepülőkkel és megújult programokkal várja az érdeklődőket. 
 
A Széchenyi tér a PTE Party tér nevet viseli majd szeptember 17. és 27. között. A város főterén a programokat az egyetemisták és a húszas korosztály szájíze szerint szervezték meg. Nemcsak a fellépők, hanem maga a tér berendezése is fiatalos lesz, hiszen a Pécsi Sörgyárnak és a PTE-nek köszönhetően 400 sörösrekeszből készül installáció Pécs főterére. A két helyszínt összekötő Janus Pannonius utca a „Pécsművesek” utcája nevet kapja a fesztivál 11 napjára, ahol főleg pécsi minőségi kézműves termékeket lehet majd vásárolni.
 
A program sokszínűségére jellemző, hogy a megszokott Arad napja, horvát- és roma nap mellé Oktoberfest, ruszin, bolgár, görög fellépők, illetve dél-koreai délután és Konfuciusz-napok is társulnak, tehát híres kínai művészek is színesítik a rendezvényt.
 
A különböző zenekarok és táncos fellépők mellett beszélgetős műsorok, DJ-k, felvonulások (Pécs, City Karnevál, Veterán Autós Felvonulás, biciklis felvonulás), utcai sportok (trial, grind box jam, street workout), sőt egy óriási ledfalon filmvetítések is helyet kaptak a Pécsi Napok programjában. 
Az elismert pécsi zenakarok mellett - mint az idén Pro Communitate-díjat nyert Punnany Massif, illetve a számos utcazenész díjat bezsebelő Band Of Streets - természetesen más közismert fellépők is zenélnek a Pécsi Napok két helyszínén, mások mellett a Bikini, a Grófo Formáció, a HoneyBeast, a Supernem és a Belga. A fesztiválon az ismert nevek mellett helyet kaptak fiatal, feltörekvő pécsi bandák és helyi DJ-k is.
 
Idén először OFF-programok is tarkítják a Pécsi Napokat, amelynek keretében a Janus Pannonius Múzeumok megszervezi az őszi "Múzeumok éjszakáját”; ennek során még a belvárosi pincerendszer egy részében is tartanak vezetéseket. 
 
Az Európai Mobilitási Hét eseményei, illetve a Nyitott Udvarok Napja is OFF-programként szerepel a Pécsi Napok rendezvénypalettáján. A Pécs-Pogányi Repülőtér is tart nyílt napot a Pécsi Napok ideje alatt, ahol műrepülő-bemutató, ejtőernyős kupolaformáció, tűzoltó-bemutató és sok más érdekes program várja az érdeklődőket. 
 
A sok érdekes program mellett természetesen fontos az is, hogy segíthessenek a fesztiválozók. 
 
Idén a pécsi Szemem Fénye Alapítvány, Magyarország egyetlen gyermekhospice alapítványa mutatkozik be a Pécsi Napokon. A Sétatérre települ ki az új Pillangó Járat, illetve szeptember 25-én a Köszikávé Kampányt rendezik meg Pécs belvárosában.
 
További érdekesség, hogy a májusi gyereknap után a Pécsi Napoknak is elkészült a hivatalos weboldala (http://pecsinapok.pecs.hu/), sőt, a mobilt kedvelők már a fesztivál applikációját is letölthetik a Google Play áruházból (iFestMap).  
 
A fesztivál teljes programkínálata az alábbi oldalon tekinthető meg: http://pecsinapok.pecs.hu/programok/
 
 
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés