Kultúrházak éjjel-nappal - a Pécsi Kulturális Központban

Kezdőlap > Kultúra > Színház > Kultúrházak éjjel-nappal - a Pécsi Kulturális Központban

Kultúrházak éjjel-nappal - a Pécsi Kulturális Központban

2016. február 05. péntek, 08:11 Major Zoltán Színház
PDF

2016 február 5-e és 7-e között éjjel-nappal nyüzsgés lesz a Pécsi Kulturális Központban, ugyanis az intézmény is csatlakozott a "Kultúrházak éjjel-nappal" elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. A három nap alatt olvasás éjszakája, filmklub Utóélet-vetítéssel és beszélgetéssel, Kreátor Klub sok-sok legóval, Brummogda-kiállítás Micimackó tiszteletére, kézműves foglalkozások, farsangi álarckészítés, operett est várja az érdeklődőket.

Az esemény célja a művelődési házak és az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése.Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal szervezők szeretnék ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. Felelősségüknek és kötelességüknek is érzik ezt, hiszen egy felmérés szerint az évi közel 80 millió fős látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.

A 2016. évi Kultúrházak éjjel-nappal akció meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete. Partnerek a Közösségfejlesztők Egyesülete és a Kulturális Központok Országos Szövetsége, továbbá a Nemzeti Művelődési Intézet, támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az esemény fővédnöke: Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A Pécsi Kulturális Központ (7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.) 2016. évi Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatán az alábbi programok közt válogathatunk:

2016. február 5. péntek
16.00-22.00 Olvasás éjszakája
Az intézmény a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtárral közösen szervezi meg az olvasás éjszakáját, ahol többek közt kortárs meséket, székely népmeséket és egyéb ifjúsági regényeket olvas fel a Könyvtár vezetője Bauer Nóra.
Belépő: ingyenes
19.00-22.00 Filmklub
A Film-Virage Kulturális Egyesület által szervezett rendszeres filmklub II. félévi programjának nyitó vetítésében Zomborácz Virág Pécsett és környékén forgatott első nagyjátékfilmje, az Utóélet látható. A film több nemzetközi versenyen is díjat nyert.
Belépő: ingyenes

2016. február 6. szombat
10.00-12.00 Kreátor Klub
Minden ami LEGO…
Belépő: 500 Ft
15.00-18.00 Hunyor Foltvarró Kör Kiállítása, interaktív foglalkozása felnőtteknek
Foltot varrni nemcsak egy hobbi, hanem egyfajta életstílus. Kell hozzá ember - és természetszeretet, önzetlenség, lelkiismeretesség, kitartás és pontosság. Azért nem baj, ha van egy kis kézügyességed, kreativitásod, türelmed és szépérzéked. A Hunyor Foltvarró Klub tagjai rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal, bizonyítva, hogy a klub több, mint egy évtizede működik.
Belépő: ingyenes
15.00-18.00 Az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület bemutatkozása, kézműves foglalkozása felnőttek részére
Fedezd fel velünk a régi civilizációk szimbólumainak rejtett üzenetét, és fess magadnak egyet közülük! Megismerheted néhány, az egyiptomi, görög és magyar kultúrából származó szimbólum jelentését és a műkőből készült plakettek festésének és antikolásának technikáját. Minden egyes szimbólum üzenetet hordoz, csak az a "nyelv", amin írták, számunkra már nehezen fejthető meg. De nem lehetetlen! Szeretnénk egy kicsit bevezetni Téged ebbe a rejtélyes világba, hogy ne csak a megfestett plakettet vihesd magaddal, hanem a régi bölcsesség egy darabját is. Útravalóul, emlékeztetőül, inspirációként...
Belépő: 500 Ft

2015. február 7. vasárnap
15.00-17.00 90 éves a Micimackó  
Ez alkalomból a Brummogda mackókiállítása lesz megtekinthető, Micimackó és malacka mesefilm vetítés, mackókészítés. A macik mindent megtesznek azért, hogy a gyermekek mosolygósan távozzanak.
A mackókészítés díja: 1.000 Ft
15.00-17.00 Farsangi kézműves foglalkozás gyerekeknek
A farsang farkán – a farsang végén – készítünk szép mintás kartonból csodás farsangi álarcokat.
Belépő: ingyenes
17.00 Operett Est
Az est során Karády slágerek, valamint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Eisemann Mihály operettjeiből hangzanak el ismert dalok, duettek. Közreműködnek: Ócsai Annamária és Bognár Szabolcs ének, Balásy Szabolcs zongora.
Belépő: 500 Ft

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés