Idén is szamárság lenne otthon maradni!

Kezdőlap > Kultúra > Színház > Idén is szamárság lenne otthon maradni!

Idén is szamárság lenne otthon maradni!

2016. augusztus 16. kedd, 12:17 Színház
PDF
Halász Judittól az Alma zenekarig, vívástól a trambulinig, kézműves foglalkozásoktól a színházig sok-sok játék, kaland és élmény várja a családokat augusztus 19–21. között, a Szamárfül Fesztiválon! A Zsolnay Kulturális Negyed immár az ötödik nyarat zárja ingyenes családi fesztiváljával, melyen ezúttal felavatják Pécs legnagyobb csúszdáját is.

A régió legnagyobb gyermekfesztiválján ahogy minden évben, úgy idén is központi szerepet kap a kreativitás. A különböző kézműves műhelyekben a család minden tagja együtt alkothat például pólót, saját tervezésű ékszert, papírhangszert, vagy éppen saját animációt. Lesz kreatív játszótér, interaktív mesejáték, robotépítés és Mosolyország játszóház. Visszatérnek a népszerű katalán utcai játékok is, melyeket gyerekektől a nagyszülőkig sokan megszerettek az elmúlt években. Melyik gyerek ne akarna indián lenni? Az Indiánok földjén programon megismerkedhetnek az amerikai indiánok művészetével és a tájakkal, ahol éltek. Készíthetnek indián használati tárgyakat és persze mindenki kap indián arcfestést is, hogy valóban megelevenedjen a mesés vadnyugat!

A kalandokat kipihenhetik a lurkók a színházi előadásokon. A Kolibri Színház előadásában látható a Vitéz László Automata című darab, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház pedig a Brémai muzsikusokat adja elő, de sok bábszínházi, sőt, csecsemőszínházi előadás is lesz a fesztivál alatt. Zenéből sem lesz hiány: az első nap sztárvendége Halász Judit, másnap az Alma zenekar lép színpadra, de koncertet ad többek között a Rutkai Bori Banda, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Veronaki nagyzenekar és Korpás Éva

Nemcsak a gyerekeknek kínál programot a Szamárfül: lesz jóga a fűben, Maminbaba – Hordozós latin fitness, gyógytorna és egészségügyi szűrÅ‘busz. A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettÅ‘t kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetÅ‘k a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem. 
A fesztivál alatt minden gyermek kap szamárfület és idén különösen érdemes megörökíteni az átélt kalandokat, ugyanis a ZsÖK NKft. és a Pécsimami fotópályázatán értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra. Nevezni a fesztivál során, a szamárfüles gyermekekrÅ‘l készült fotóval lehet a Szamárfül Fesztivál Facebook oldalán keresztül. 

A Szamárfül Fesztivál után sem csendesedik el a Negyed: a fesztiválon avatják fel Pécs legnagyobb csúszdáját! Az izgalmas építmény egy bevehetÅ‘ vár, amely egyben csúszdák indítóállomása is. Az ikertornyok kisebbikérÅ‘l egy nyitott csúszda indul, míg az öt és fél méteres toronyról egy hosszabb, kanyargósabb csÅ‘csúszda vezet le. A legújabb játszótéri eszköz a fesztivál után is állandó jelleggel elérhetÅ‘ lesz a Zsolnay Negyedben. 

www.szamarfulfesztival.hu
www.facebook.com/szamarfulfesztival

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés