Farsangoló HANGoskodás huszadszor: idén emlékkiállítás is lesz

Kezdőlap > Kultúra > Színház > Farsangoló HANGoskodás huszadszor: idén emlékkiállítás is lesz

Farsangoló HANGoskodás huszadszor: idén emlékkiállítás is lesz

2018. február 07. szerda, 17:11 Színház
PDF

A Bóbita Bábszínház 2018. február 10-én, szombaton ismét megrendezi immár hagyománnyá vált télűző mulatságát, a Farsangoló HANGoskodás-t. A nap folyamán csecsemőszínházi, gyermek-és felnőttelőadás, foglalkozások valamint a 20. évforduló tiszteletére a névadóra, Hang Gáborra emlékező kiállítás várja a Bóbitába látogatókat és átadják a róla elnevezett díjat is. (Fotók forrása: Bóbita Bábszínház)

Éppen 20 esztendővel ezelőtt állított első alkalommal emléket a Bóbita Bábszínház a fiatalon az égi bábjátékosok közé szegődő kollégának, Hang Gábornak, aki felejthetetlen komikus és drámai alakítások emlékét és a játék szeretetét, tiszteletét hagyta örökségül a társulatnak. A nap folyamán folyamatosan programok várják a bábszínázba látogatókat.

Február 10-én délelőtt 10 órakor csecsemőszínházi előadásra látogathatnak a legapróbb nézők, délután 16 órától  láthatják a felnőtt kísérővel érkező gyermekek a Kós Lajos teremben a Történet a tálról és kanálról című bábelőadást, este 20 órától a gyermekkíséret nélkül érkező felnőtteket várja ugyanitt a Vilmos és Kormos, avagy erény és öv című pajzán középkori témájú előadás (borítóképünkön).

Az aktív elfoglaltságra vágyó, ügyes kezű vendégek 10-13 óra között a Total Art Egyesület tagjaival a rajzfilmkészítés titkait leshetik el egy animációs műhelyfoglalkozáson, majd 14-16 és 17-18 óra között farsangi maszkokat, kalapokat és kesztyűsbábokat is készíthetnek a kézműves teremben.

 

alt

Hang Gábor arcai

 

Hang Gábor emlékének tisztelegnek a Bóbita tagjai e napon egy kiállítással is, amely 19.00 órakor nyílik a bábszínház aulájában, illetve ekkor adják át a Hang Gábor-díjat, amit a társulat egy tagja kap meg minden évben a kollégák szavazatai alapján.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés