Pécsi közszolgáltató cégek közleményei a koronavírussal kapcsolatban

Kezdőlap > Kultúra > Színház > Pécsi közszolgáltató cégek közleményei a koronavírussal kapcsolatban

Pécsi közszolgáltató cégek közleményei a koronavírussal kapcsolatban

2020. március 18. szerda, 18:07 Rövid Hírek
PDF
Tüke Busz Zrt. – plusz járat a Honsa telephelyére, fertÅ‘tlenítÅ‘ takarítás 

Mint ismert, az új koronavírussal összefüggésben a Tüke Busz Zrt. helyi járatú buszain több intézkedést vezetett be Pécs polgármestere a buszsofÅ‘rök egészségének védelme érdekében. Ezek közé tartozik, hogy a sofÅ‘r nem árusít jegyet, védÅ‘szalaggal van elszeparálva az utastértÅ‘l és az utasok az elsÅ‘ ajtókat nem használhatják. Ezen felül a buszok rendszeres fertÅ‘tlenítését is elrendelte, ami március 18-án, szerdán megkezdÅ‘dött. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szerdai naptól a négy buszpályaudvaron reggel 6 és este 10 óra között minden busz gyakran érintett felületeit (kapaszkodók, korlátok, csengÅ‘k, ajtók, üléstámlák) fertÅ‘tlenítik indulás elÅ‘tt. Ezt természetesen kiegészíti a buszok korábban elrendelt teljeskörű fertÅ‘tlenítÅ‘ takarítása.  

A buszsofőrök védelmében elrendelt intézkedések szűkítettek a járművek utasterén, ez a pécsi Honsa Kft. jelzése szerint zsúfoltságot okozott a cég és egy másik társaság telephelyére közlekedő egyes járatokon. A Tüke Busz Zrt. soron kívül intézkedett, és plusz egy autóbuszt indít járatonként a 121-es autóbusz vonalán kora reggel és kora délután.
 

Dél-Kom Nonprofit Kft. – szünetel a lomtalanítás 

Figyelemmel a COVID-19-koronavírus miatti rendkívüli helyzetre, valamint a kormányrendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre a Dél-Kom Nonprofit Kft. a hulladékkezelési közszolgáltatás egyes elemeinek korlátozására, illetve időleges leállítására kényszerül. A járványhelyzetből eredő feladatellátási kockázat mérséklése, illetve a kommunális hulladékszállítás ellátásbiztonságának fenntartása érdekében 2020. március 23-tól visszavonásig a Dél-Kom Nonprofit Kft. teljes működési területén a lomtalanítási tevékenységet szünetelteti a társaság. A veszélyhelyzet elmúltával a Dél-Kom NKft. új lomtalanítási rendet készít és hoz nyilvánosságra.
A Dél-Kom Nonprofit Kft. a lakosság szíves megértését kéri.
 

Biokom NKft.: - Centrum parkoló és hulladékszállítás
 

A kialakult járványügyi helyzet miatt nagyon sokan kénytelenek otthon maradni, így a belvárosi fizetÅ‘s parkolóhelyek kihasználtsága jelentÅ‘sen megnövekedett. Emiatt a legnagyobb kapacitású belvárosi tömbparkolót, a Centrum parkolót minden parkolóbérlettel rendelkezÅ‘ autós számára megnyitja a Biokom Nonprofit Kft., így bármilyen, a társaság által kiadott bérlet típusú parkolási engedéllyel lehet várakozni a Centrum parkoló területén. 

Az új koronavírus terjedésének lassítása érdekében a pécsiek nagy számban tartózkodnak az otthonukban. Ez azzal jár, hogy több autó parkol a lakóházak közvetlen közelében. A Biokom NKft. kollégáinak tapasztalatai alapján sok esetben parkoló autók korlátozzák a hulladékszállító járművek mozgását és a tárolóedények elérhetőségét. A Biokom NKft. azt kéri a pécsi polgároktól: úgy álljanak meg autóikkal, hogy a szemétszállítás a veszélyhelyzet ideje alatt is zavartalan legyen.

A Biokom NKft. kéri a pécsi polgárok megértését és együttműködését!

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés