Kezdőlap > Kultúra > Tánc > Újabb sikerek a Mecsek Táncegyüttes életében

Újabb sikerek a Mecsek Táncegyüttes életében

2014. április 30. szerda, 14:29 Tánc
PDF

Két koreográfiával is képviseltette magát a Mecsek Táncegyüttes a hétvégén rendezett XXVI. Zalai Kamaratánc Fesztiválon. Autentikus folklór kategóriában a „Mecsekes” lányok Czigány Tamás „Banyalakodalom” című koreográfiáját adták elő, táncszínházi kategóriában pedig a fiúk indultak Kovács Márton-Bognár József „Kockázatok és mellékhatások” című alkotásával.

A Mecsek Táncegyüttes 2002 óta rendszeres fellépője a Zalai Kamaratánc Fesztiválnak és soha nem tért haza díj nélkül. Ezt a hagyományt idén sem szakította meg, hiszen a „Kockázatok és mellékhatások” című darab II. helyezést ért el a magas színvonalon teljesítő táncegyüttesek mezőnyben.

A XXVI. Zalai Kamaratánc Fesztivál a magyar táncművészetben olyan fórum, amely elősegíti az új kamaraművek létrehozását, a koreográfusokat koncentráltabb táncdramaturgiára, szerkesztésre, frissebb szemléletű színpadi térhasználatra ösztönzi, a résztvevők számára színvonalas bemutatkozási, versenyzési és tapasztalatszerzési lehetőséget teremt. A fesztivál célja, hogy az amatőr és a hivatásos együtteseknél dolgozó alkotók számára is lehetőséget nyújtson a bemutatkozásra, tapasztalatszerzésre határon innen és túl egyaránt.

A fesztivál autentikus folklór és táncszínházi kategóriában is hirdetett koreográfusi versenyt. Az autentikus folklór kategória célkitűzése, hogy a Kárpát-medence autentikus folklórkincséből korunk színpadi eszközével és ízlésével megalkotott koreográfiák szülessenek. E kategóriába tartoznak azok a művek, amelyek színpadi dramaturgiával, gondolatokkal, mondanivalóval nem terhelt oly mértékben, hogy a néptánc bemutatásának elsődlegessége sérüljön. A táncszínházi kategória célkitűzése pedig, hogy a kárpát-medencei folklórkincsre épült kamara-táncházi művek születését ösztönözze.

Forrás: Mecsek Táncegyüttes / Fotó: Majnik Zsolt

Hozzászólások

 
0 #1 VÁMOS Sándor 2014-06-24 11:42
Gratulálunk! Hajrá,hajrá!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés