Kezdőlap > Kultúra > Tánc > Tabuk nélkül, korhatárral - A hattyúk tava Pécsett Az 55 éves Pécsi Balettnek Bozsik Yvette készített koreográfiát

Tabuk nélkül, korhatárral - A hattyúk tava Pécsett Az 55 éves Pécsi Balettnek Bozsik Yvette készített koreográfiát

2015. november 25. szerda, 14:10 Tánc
PDF
2015. november 27-én mutatja be Csajkovszkij klasszikusának újragondolt változatát a Pécsi Balett a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. A 2015/2016-os évadban 55 éves jubileumát ünneplő együttessel először dolgozik Bozsik Yvette Kossuth-díjas Érdemes művész. (Fotó: Körtvélyesi László)

„A Pécsi Balett arculati folytonosságát a tradíció és az innováció egysége adja, magam és a társulatom legfontosabb jellemzője a nyitottság és a folyamatos megújulás igénye, ezért azt gondoltam, az 55 éves jubileum mindkét bemutatója szóljon hangsúlyosan az újításról, legyen egy kicsit „forradalmi” ez az évad.

Bozsik Yvette-nek saját társulata van, másik balett együttesnek nem készít koreográfiát. Nagyon szeretem, egészen egyedinek tartom Yvette világát. Sok közös van benne, bennem és a társulatomban - többek között a klasszikus alapokból építkező modern, kortárs látásmód - ezért kitaláltam, hogy csinálja meg nekünk az egyik legnagyobb balett klasszikust a nagyszínpadon, de úgy, ahogyan ő szeretné. Felkértem és - a legnagyobb örömömre - igent mondott. Jó érzés látni, mennyire szeret itt dolgozni, és hogy a táncosaim az ő világával is milyen könnyedén képesek azonosulni. Tudom, hogy a pécsiek is szeretik Yvette-et, hiszen a Tánctalálkozókon mindig telt házak fogadják társulatát, ezért extra várakozással tekintek a bemutató elé. Úgy érzem, „nagy dobás” lesz ez a Pécsi Balett – Bozsik Yvette kombináció.” 
- mondta el Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas, a Pécsi Balett igazgatója


Pécsi Balett

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés