Tánccal, sporttal Zentéért Pécsett - mozduljunk meg minél többen a tánc világnapja alkalmából

Kezdőlap > Kultúra > Tánc > Tánccal, sporttal Zentéért Pécsett - mozduljunk meg minél többen a tánc világnapja alkalmából

Tánccal, sporttal Zentéért Pécsett - mozduljunk meg minél többen a tánc világnapja alkalmából

2019. április 03. szerda, 16:51 Tánc
PDF
A Pécsi Balett és a Pécsi Tudományegyetem Sportiroda városi táncegyüttesek és sportegyesületek bevonásával megmozgatja Pécset a gerincvelő izomsorvadással született Györök Zentéért. Látványos táncgála a Kodály Központban április 28-án, sportos akciók városszerte – a mozgás segítségével járulnak hozzá a kisfiú mozgásfejlődéséhez.

Csodálatos városi összefogás született az egyéves Györök Zente fejlÅ‘désének megsegítésére pécsi táncegyüttesek és sportegyesületek részvételével. Zente egy súlyos genetikai rendellenességgel született, melynek neve gerincvelÅ‘ izomsorvadás (SMA I.) Ezzel a diagnózissal a babák a kétéves kort sem érik meg, azonban egy speciális kezelés segítségével Zente felvette a harcot és küzd a betegség ellen. MozgásfejlÅ‘dése beindult, viszont a további fejlÅ‘déshez rengeteg fejlesztésre, terápiára és gyógyászati segédeszközre van szüksége. 

Azért, hogy neki is esélye legyen egy boldog és önálló életre, olyan emberek fogtak össze, akiknek élete a mozgás. Akciójukkal egy olyan kisgyermeken szeretnének segíteni, akinek ez nehézséget okoz. A Pécsi Balett meghívását Pécsett működÅ‘ táncegyüttesek fogadták el, hozzájuk pedig a PTE Sportiroda vezetésével városi sportegyesületek csatlakoztak. Ennek eredményeként született meg a Tánccal, sporttal Zentéért elnevezésű kampány, melynek során városszerte különféle sportos rendezvényeken vehetnek részt az érdeklÅ‘dÅ‘k és az ezeken befolyó támogatásokkal járulhatnak hozzá Zente fejlesztéséhez. 

A tánc világnapjának előestéjén, április 28-án 18 órától jótékonysági gálára kerül sor a Kodály Központban, ahol a házigazda Pécsi Balettel városi táncegyüttesek közösen ünneplik e művészeti ágat, fantasztikusan színes produkcióikkal. A gálaesten a táncművészet legváltozatosabb stílusai vonulnak fel, hazai és nemzetközi résztvevőkkel, kisgyermekektől a szenior korosztályig. A műsorban szerepel rúdfitness, légtorna, versenytánc, divattánc, breaktánc, fashiondance, akrobatikus rock and roll, salsa, hip-hop, cigánytánc, swing, magyar néptánc, bunyevác néptánc, kortárs balett, cheerleading, Parkinson tánc, nigériai és pakisztáni néptánc. A teljes jegybevételt az Összefogás Zentéért Alapítvány javára ajánlják fel a szervezők és a fellépők, valamint a helyszínen is lehetőség lesz további pénzbeli adományok felajánlásával hozzájárulni Zente fejlesztéséhez.
Közreműködik: AerialBunnies Légtornaiskola Pécs, ANK Művészeti Iskola Tigrisszem csoport, Club Cubano tánciskola, Dance Show Tánccsoport, EnemySquad, Eurodance Táncszínház Egyesület, Factor XIV (Nigéria), Khelipeske Rom táncegyüttes, Klub 74 – Sz-Brothers tánccsoport, Mecsek Táncegyüttes, Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház, Parkinson Betegek Egyesülete Pécs tánccsoportja, Pécsi Balett, Pécsi Fordan Táncklub, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium táncművészeti tagozata, Pole Sport &Fitness Stúdió Pécs, PTE Táncegyüttes, Ritmo STE Senior Formációs Csapat, Sakafat (Pakisztán), Szigo Kulturális Táncsport Egyesület, Tanac Néptáncegyüttes, T-DanceHip-hop Sportegyesület.

Jegyek vásárolhatók: https://www.jegymester.hu/hun/Event/38015218/A-tanc-vilagnapja

Amennyiben valaki részvételével nem tudja támogatni Zentét, de szívesen hozzájárulna e nemes ügyhöz, az Összefogás Zentéért Alapítvány javára tud pénzt eljuttatni a 11731001-23120178 számlaszámra.



Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés