Kezdőlap > Kultúra > Zene > Indul a XXI. Európai Bordalfesztivál

Indul a XXI. Európai Bordalfesztivál

2017. szeptember 19. kedd, 18:44 Zene
PDF

Immár több, mint két évtizede gyűlnek össze szeptember utolsó hétvégéjén Európa legjobb férfi énekesei, hogy bordaloktól legyen hangos Pécs és a Villányi Borvidék pincéi. A XXI. Európai Bordalfesztivál keretében Ausztriából, Horvátországból, Lengyelországból és Lettországból érkező együttesek csatlakoznak a házigazda Bartók Béla Férfikarhoz, hogy megmutassák, ők is páratlanul gazdag zenei kinccsel rendelkeznek bordalok terén.

A háromnapos fesztivál első napján, szeptember 22-én a Villányi Borvidék, és a helyi borászatok fogadják a kórusokat, akik a villánykövesdi megnyitót követően pincekoncerteket adnak, majd Villányban, a Diófás téren mutatkoznak be a közönségnek a Népek bordalai program keretében.
Szombaton nagyszabású gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a résztvevő együtteseket, amely helyszíne a Kodály Központ lesz. Első alkalommal szólal meg a koncertterem színpadán a villányi Borászkórus. Az eseményen közreműködik a Pécsi Szimfonietta és a fesztivál sztárvendége, Kolonits Klára Liszt-díjas drámai koloratúrszoprán.
Már-már szokásnak mondható, hogy a gálakoncertet megelőzően tartják a Kodály Központ 103. Konferencia termében a Villányi Prémium Bormustrát, amelyre idén hetedik alkalommal 17 villányi pincészet hozza el legkiválóbb, prémium minőségű borát. A „Villányi Prémiumok” jótékonysági borbemutatójukkal támogatják a Bordalfesztiválok fenntarthatóságát, illetve segítik elő a bordalok és a legjobb borok között meglévő harmónia előidézését.
A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren rendezett Bor és Dal Ünnepén szüreti felvonulás, „Népek bordalai és táncai”, népművészeti és kirakodóvásár, borkóstolók szolgáltatják a záróakkordot.
A fesztivál szombati programjára jegyek vásárolhatóak az www.jegymester.hu oldalon és a Kodály Központ jegyirodájában, további információk pedig elérhetőek a www.winesongfestival.hu és a www.facebook.com/winesongfestival oldalon.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés