Kezdőlap > Kultúra > Zene > Zeneszüret Fesztivál – Fókuszban a karmester

Zeneszüret Fesztivál – Fókuszban a karmester

2017. október 05. csütörtök, 10:23 Zene
PDF

Kivételes élményben lehet részük azoknak, akik Pécs utcáin sétálnak október első napjaiban, hiszen elkezdődik a Filharmónia Magyarország immár hagyományos őszi fesztiválja, a Zeneszüret Fesztivál. Ne lepődjenek meg tehát a járókelők, ha lépten-nyomon élő klasszikus zenébe botlanak a város főbb terein október 5-től a programsorozat eseményein. A tér-zenei produkciók mellett flashmobok, kiállítások, ifjúsági hangversenyek, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló fanfárok fogadják a városlakókat és az ideérkező kirándulókat.

A rendezvénysorozat központi témája a karmester, mely megjelenik kiállítások és zenei produkciók hangsúlyos elemeként. Emellett két különleges napon, október 9-én és 10-én tanúi lehetünk, ahogy fiatal nemzetközi tehetségek mérettetnek meg, a Kodály Központban megrendezésre kerülő MAESTRO – Solti Nemzetközi Karmesterverseny második fordulójában.

Az egyedülálló koncertélmények csúcspontját a Kodály emlékév keretein belül egy grandiózus produkció során, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, szólistái, valamint a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének kórusai, a dicsőségről álmodozó öreg obsitos, Háry János történetét hozzák el október 7-én este a Széchenyi térre. Az állandó programok között ki kell emelni az évek óta hagyományosan megrendezendő Zeneszüret Filmklubbot, melynek helyszíne az Apolló Mozi.

A Zeneszüret Fesztivál másik rendkívüli produkciója az Angster orgonagyár 150 éves évfordulóját ünneplő orgonanap, melynek keretében Szamosi Szabolcs orgonaművész és a Pécsi Művészeti Symphonic Band koncertje mellett orgonaséta és orgonagyárlátogatás részesei lehetnek, sőt egy bemutató keretében a gyerekek is tanúi lehetnek a sípöntésnek. A fesztivál zárókoncertje, a Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye, Nikisch Artur világhírű karmester vezényletével, és Szulák Andrea EMeRTon-díjas énekesnő közreműködésével, október 10-én a Kodály Központban.

További információ: www.zeneszuret.hu

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés