Platánfák utókezelése a Keszüi úton

Platánfák utókezelése a Keszüi úton

2018. augusztus 10. péntek, 17:19 Rövid Hírek
PDF
A BIOKOM Nonprofit Kft. 2018. augusztus 13-án (éjszakai idÅ‘szakban) végezteti el vállalkozóval a pécsi Keszüi úton lévÅ‘ platánfák utókezeléses permetezését platán csipkéspoloska, és egyéb gombakórokozók ellen. 

A hétfÅ‘ este történÅ‘ permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Vektafid A (rovarölÅ‘) Mospilan 20 SG (rovarölÅ‘), és Topas 100 EC (gombaölÅ‘), valamint csöppmix lombtrágya. Ezek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idÅ‘ 0 nap. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz. 

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelÅ‘zÅ‘ napon az adott éjszaka alatt teljesítendÅ‘ területekrÅ‘l információt ad annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. (Váratlan idÅ‘járás változás, illetve elÅ‘re nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!) 

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelÅ‘ket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élÅ‘lény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem elÅ‘tt kell tartani. 

Előre is köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

BIOKOM Nonprofit Kft.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés