Önkéntesek jelentkezését várják

Rövid Hírek
PDF
Most Ön is sokat tehet azért, hogy szebbé tegye a nehéz helyzetben élő pécsi családok karácsonyát: önkéntes munkára várnak jelentkezőket a pécsi szociális együttműködés szereplői.

- Nagy köszönettel tartozunk azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek, akik adományt juttattak el a pécsi rászorulók megsegítésére az ünnepi időszak előtt. A jótékonysági akció keretében az önkormányzat is négymillió forinttal támogatta tartós élelmiszerek beszerzését. A sikeres adománygyűjtés eredményeként most következik a munka dandárja, hiszen össze kell állítani azt a több száz egységcsomagot, amit még az ünnepek előtt szeretnénk eljuttatni a leginkább rászoruló pécsi családoknak. Ebben kérjük a pécsiek segítségét, azt, hogy önkéntes munkájukkal segítsenek szebbé varázsolni a karácsonyt a nehéz helyzetben élők számára – fogalmazta meg Nyőgéri Lajos, Pécs szociális területért felelős alpolgármestere.

A december 21-én, hétfőn 3-4 órányi szabadidővel rendelkező, 18 és 50 év közötti, segíteni szándékozó pécsiek a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezeténél (a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, illetve Hajnal Máriánál, a +36 70 9338239-es telefonszámon) jelentkezhetnek az önkéntes munkára. Fontos, hogy a szervezők minden jelentkezővel előzetesen egyeztetnek az önkéntes munka részleteiről.

A pécsiek segítségére egyébként nemcsak a karácsony előtti időszakban, hanem az év más időszakában is számít a pécsi önkéntes központ. Ennek működtetésével egy olyan együttműködési hálózat kialakítása a cél, amely lehetőséget teremt azok bevonására, akik szívesen járulnak hozzá a bajba jutottak segítéséhez, akár egy civil szervezet tagjaként, akár magánszemélyként segítenének.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata​

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés