Nagykövetek viszik az EKF jó hírét

Nagykövetek viszik az EKF jó hírét

pr Közélet
PDF
Még az idÅ‘járás is kegyes volt a vendégekhez, hiszen hétágra sütött a nap, amikor ebéd után sétára indultak Páva Zsolt Pécs város polgármestere és Vjity Tvrtko EKF nagykövet társaságában. A meghívott diplomaták tájékoztatást kaptak az idei év kulturális eseményeirÅ‘l és a nagyberuházások helyzetérÅ‘l. Irina Komarovski, román nagykövet asszony rövid beszédet mondott a bazilika elÅ‘tt, amelyben  elismerését fejezte ki a városnak a rendezés elnyeréséért és sok sikert kívánt kollégái nevében is az idei EKF programokhoz.




2010. január 20-án, szerdán, Magyarországra akkreditált diplomaták ismerkednek Péccsel, s az Európa Kulturális Fővárosa programsorozattal.

A Pezsgőház Étteremben elfogyasztott ebéd után Vujity Tvrtko, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos nagykövete vezetésével a vendégek a Janus Pannonius utcai lakatfalhoz sétálnak, ahol a város iránt érzett szerelmük jeleként egy lakatot helyeznek el. Ezek után az idegenvezetői végzettséggel rendelkező EKF-nagykövet kalauzolja végig a társaságot a Sétatér-Székesegyház-Barbakán útvonalon. A nagykövetek a Barbakánnál buszra szállnak, s megtekintik a Zsolnay-negyedben folyó építkezést.

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-01-20 19:08
A képen nem látszik, de az asszonyka mögött hiányzik a függőleges ereszcsatorna, csak úgy dől le a víz a járdásra. A fal ettől omlik-bomlik. A lakatfal környezete katasztrofális, én nem vittem volna oda senkit. Most a románok örülhetnek, itt nagyobb gané van mint náluk.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-01-20 17:33
Jó-jó ez az ekf túra, meg a lakatfal, de pl. annak a környéke egy botrány ....Mindenki megnézi, nem gáz, hogy még le se tudják festeni a körülötte lévő falat?....

Mellesleg lehetne árulni díszes, ajándék ekf-s lakatokat a látogatóknak...
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés