Kezdőlap > Kultúra > Színház
Színház

A Szép Cerceruska nagyon gazdag történet

2024. március 15. péntek, 15:39 Major Zoltán Színház
PDF

rcius 9-én volt a Bóbita Bábszínház legújabb bemutatója, a Szép Cerceruska. A darab egy népmese alapján íródott, amely nagyon összetett motívumokkal dolgozik. Hogyan lehetett ezt a komplex történetet a bábszínpadra ültetni? Boráros Miladával, a darab írójával és rendezőjével beszélgettünk erről, és még több más témáról. (Képünkön: részlet a Szép Cerceruska című előadásból, Fotó forrása: Bóbita Bábszínház)

 

Csirkefej utoljára a Pécsi Harmadik Színházban

2024. március 12. kedd, 17:28 Színház
PDF

A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte a premier óta, sőt, a Kritikusok Díjának jelöltjei között volt 2023-ban nemcsak a legjobb független színházi előadás kategóriában, hanem Bacskó Tünde és László Csaba kimagasló színészi teljesítménye révén is. (Fotók: Komlós Attila)

 

Illés Ilona: „Nincs hiányérzetem, mindent megkaptam a Bóbitától”

2024. március 01. péntek, 14:08 Major Zoltán Színház
PDF

Illés Ilona 1981-ben kezdte el a Bóbita bábstúdióját, azóta folyamatosan játszik a bábszínházban, sőt, a Bóbitán kívül is vannak saját, főként csecsemőszínházi előadásai, rendezései. Negyven plusz két éve van a Bóbita Bábszínházban, így immár duplán Örökös Tag. Ebből az alkalomból beszélgettünk a kezdetekről, a bábstúdióról, a bábszínházhoz, a szerepekhez és a kollégákhoz való viszonyáról, valamint arról, hogy mi tartja még benne az energiát. (Fotó forrása: Bóbita Bábszínház)

 

Matta Lóránt: „A bábszínház új dimenziókat nyit meg”

2024. február 28. szerda, 10:14 Major Zoltán Színház
PDF

Matta Lóránt több mint húsz éve a Bóbita Bábszínház társulatának tagja. Azóta szinte minden előadásban láthattuk bábszínészként, sőt, a bábszínházon kívül is ismerhetjük különböző produkciókból. Most február 10-én a Bóbita Bábszínház Örökös Tagja lett. Vele beszélgettünk arról, milyen út vezetett számára a Bóbitába, milyen élményei voltak ez alatt a két évtized alatt, és hogy milyen tervei vannak Bóbitán innen és túl a következő néhány évre. (Fotó forrása: Bóbita Bábszínház)

 

 


1. oldal / 11
Hirdetés
Hirdetés