Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Tökéletes szereposztásban

2015. május 26. kedd, 12:47 Pucz Péter Tánc
PDF
Azt pontosan nem lehet tudni, Jurij Gagarin űrhajósnak született-e. De ha vannak előre, pompásan megírt szereposztások, akkor az egyik bizonyosan Uhrik Dórának (képünkön) készült. A balett-táncosnak, a tánc mesterének, aki színpadra született. Szinte mindent előadott, ami ebben a műfajban fontosnak számít, ráadásul a díjak sem kerülték el. Igaz viszont, ennek okán labdába életében talán még egyszer sem rúgott. De a dolgoknak ára van, ezt könnyű belátni.

 

Zene, képzőművészet, játék: egy tőről fakadnak

2015. május 10. vasárnap, 09:41 Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
Országszerte több olyan iskola létezik amely általános iskolai oktatás mellett alapfokú művészeti iskolaként is működik. Hosszúhetényben jóideje ezt a modellt követik, zenei és képzőművészeti tagozat nyújt lehetőséget az itt tanuló diákoknak arra, hogy más módon is kifejezzék önmagukat, alkotómunkában gazdagítsák személyiségüket.

 

Orfeusz mi vagyunk

2015. április 29. szerda, 21:34 Major Zoltán Zene
PDF

Orfeusz a Kodály Központban szállt alá az alvilágba a PTE Zeneművészeti Intézet operaszakos hallgatóinak diplomaelőadásán. A darabot Ottlik Ádám színművész, egyetemi óraadó rendezte, a végzősökön kívül alapszakosok is szép számmal szerepeltek a különös, eklektikus, a mának szóló üzenetekkel teletűzdelt Offenbach-mű egyszeri bemutatóján. A rendezővel, illetve a címszerepet alakító Viszló Istvánnal beszélgettünk. (Képünkön: Offenbach)

 

Ércbányászokkal üzen a közelmúlt

Pucz Péter Irodalom
PDF
Egyeseknek csak ipartörténet, másoknak az egész életük. Az ércbányászat Pécs város történelmének része, az egyéneknek, családjaiknak a boldogulást jelentette. A kezdetektől, 1955-től egészen 1997-ig, amíg a bányaművelés aktív része tartott. Ennek az időszaknak állít emléket a „Mélyből hangzó szívdobbanás” című könyv, amit Békés Sándor (képünkön) újságíró jegyez. A művet a volt munkatársak jelenlétében mutatták be a Laterum szálló különtermében, 2014. december 10-én.

 


Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés