Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Andrej Gavrilov: "Nem a technika a lényeg"

2014. november 20. csütörtök, 21:50 Major Zoltán Zene
PDF

November 22-én Pécsett, a Kodály Központban immár második alkalommal élvezheti a közönség Andrej Gavrilov zenei performanszát. Amit a zongorával művel, az ugyanis több, mint puszta játék. Akik tavaly ott voltak a koncertteremben, tudják. A különleges előadóhoz és előadáshoz természetesen különleges darabok is dukálnak, Ravel Zongoraversenye bal kézre és Prokofjev I. zongoraversenye. Interjúnkban a művész a zeneszerzőkhöz és az darabok üzenetéhez fűződő gondolatairól beszél.

 

Tüskés, meg az emlékezés kultúrája

2014. november 20. csütörtök, 15:10 Pucz Péter Irodalom
PDF
Immár öt éve nincsen az élők sorában Tüskés Tibor (a képen a könyveinek kisebb halma látható). Ennek kapcsán szerveztek összejövetelt a tisztelők, egykori pályatársak az irodalmár munkásságának méltatására. A csütörtökön, 14 órakor, a pécsi Művészetek és Irodalom Házában megkezdődött előadássorozat részvevői abban már a kezdeti pillanatokban egyetértettek, Magyarországon az emlékezés kultúrájának színvonalán még akad mit emelni.

 

Andrej Gavrilov bal keze ismét Magyarországon a Pannon Filharmonikusok vendégeként

2014. november 14. péntek, 14:25 Zene
PDF
November 22-én a pécsi Kodály Központban, november 21-én a budapesti Művészetek Palotájában ismét Andrej Gavrilov, világhírű zongoraművész lesz a Pannon Filharmonikusok szólistapartnere. A pianista nem először játszik együtt a pécsi társulattal. Tavaly, a Pannon Filharmonikusok nyugat-európai koncertkörútján, Svájc és Németország elsőszámú koncerthelyszínein több ízben fellépett a zenekarral, köztük a Berlini Filharmónia nagytermében adott hangversenyen is. 

 

Tamás Éva mindenkinek kinyitná „a képzelet horizontját”

2014. november 13. csütörtök, 17:48 Major Zoltán Zene
PDF

Több éve sikeresen terjesztik a vers és a dal fontosságának és szépségének igéjét Pécsett és az egész országban gyerekek és szüleik körében. A Tamás Éva Játéktára kitalálói most gondoltak egy nagyot és a nagyobbakat is szeretnék megszólítani, bevonni. A képzelet horizontja című műsoruk olyan, mint a képzelet maga. Sem életkorban, sem szemléletmódban nem szeretnének határokat. Tamás Évával beszélgettünk.

 


1. oldal / 3

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés