Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

„Egy kis pécsi zene”

2014. szeptember 01. hétfő, 15:20 Zene
PDF
Pécsett naponta több százan, több órányit zenélnek. Kisgyerekek gyakorolnak a zeneiskolákban, amatőr zenekarok vagy kórusok készülnek fellépéseikre, középiskolások tanulnak új darabokat, egyetemi hallgatók készülnek vizsgákra.  Mindebből mi, a közönség csak nagyon keveset hallunk, csakúgy, mint az, aki máshonnan érkezik a városba.

 

Anya és fia a Pécs Város napi koncerten

2014. augusztus 31. vasárnap, 13:49 Major Zoltán Zene
PDF

Szeptember elsején, Pécs Város Napján a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusokat a fiatal tehetséges pécsi karmester, Erdélyi Dániel (képünkön) vezényli, édesanyja pedig a szólistaként lép fel. Anyával és fiával zenészcsaládokról, karrierről, karmesterségről, szólistaszerepről és Bogányi Tiborról beszélgettünk.

 

 

A nyári színházi szünetnek vége

2014. augusztus 22. péntek, 09:17 Pucz Péter Színház
PDF
Mint a kisdiákok a vakáció végén, úgy köszöntötték egymást a színművészek, miközben gyülekeztek a Pécsi Nemzeti Színházban (PNSZ), az évadnyitó társulati ülés megkezdése előtt. A székeket egy rövid időre az előadók, illetve a technikai személyzet foglalta el. (Képünkön a kórustagokat köszöntik.) Hiszen 2014. augusztus 21-én, délidőben a százhúsz éves teátrum – az említett összejövetellel – megnyitotta kapuit.

 

Csütörtöktől ismét kinyit a Tudásközpont

2014. augusztus 20. szerda, 10:38 Pucz Péter Irodalom
PDF
Ha valaki elfeledkezett volna róla, azt most emlékeztetjük arra, hogy 2014. augusztus 21-én, vagyis csütörtökön ismét megnyitja kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (képünkön). ami több okból is érdekes. Egyrészt maga a tény jó hírnek számít, másrészt viszont a kölcsönzési idők lejártak, vissza kell vinni a könyveket, zenéket, filmeket, vagy hosszabbítani is lehet. A lényeg a büntetés elkerülése!

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés