Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Izzott az üveg Pusztakisfaluban

2014. július 27. vasárnap, 13:38 Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
Szombaton, azaz július 26-án folytatódott a "VII. Üveges hétvége a Zengővidéken". Ennek keretében reggel túra indult a hosszúhetényi üvegmúzeum elől Pusztakisfaluba. A 24 kilométeres túra résztvevői a célban frissítők és és érdekes programok várták. (Galériával!)

 

Emezek a nemezek, meg a szorgos női kezek

2014. július 27. vasárnap, 12:14 Pucz Péter Képzőművészet
PDF
Gyúrnak! Na jó, nem mellre, felkarra, combra, de mégis. Nemezre. Méghozzá Orfűn, a nyári kézműves táborban. Alkotnak, szépet, néha még szebbet, hasznosat máskor csak a szemnek tetszőt, ezért aztán nem haszontalant. A nemezelés (képünk is ezt próbálja bemutatni), tulajdonképpen művészet.

 

Üvegcsodák, légies porcelánok

2014. július 27. vasárnap, 08:38 Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
A "VII. Üveges hétvége a Zengővidéken" programsorozat egyik eseményeként nyitották meg péntek este Hosszúhetényben Beiczer Judit és Andor István (képünkön) művészházaspár kiállítását. A légies könnyedségű alkotások a Nemes János Művelődési Központban tekinthetők meg augusztus közepéig. (Galériával!)

 

Testvér lészen… - mert zene van mindenhol a Katlanban

2014. július 23. szerda, 09:01 Zene
PDF

A 7. Ördögkatlan Fesztiválon augusztus 5. és 9. között a Quimbytől és a Kiscsillagtól Lajkó Félixen, a Romungro fiúkon, a Csík zenekaron, a Vágtázó Csodaszarvason át Mozartig és Beethoven Kilencedik szimfóniájáig minden stílusban, minden műfajban régi nagy kedvencek és még felfedezésre váró ifjú titánok adnak koncerteket. (Képünkön: hangulatfotó a tavalyi Requiem koncertről a beremendi Megbékélés Kápolna előtt.)

 


1. oldal / 3

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés