Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

ASzPIK pop-up bolt és bemutatóterem a Palomában

2014. november 24. hétfő, 21:53 Képzőművészet
PDF

Az ASzPIK (Alkotói Szombati Piac a Kertben) egy havonta megrendezett alkotói, kézműves és termelői piac Pécsett, ami most első alkalommal mozdul ki a fővárosba és a Palomába költözik. Négy napon keresztül olyan művészekkel, designerekkel találkozhattok, akiket egyáltalán nem, vagy csak ritkán lehet elérni Budapesten. Az ASZPIK-Paloma projekt a célja a Pécsről érkező kreatív tudás megjelentetése Budapesten, ezáltal új piaci kapcsolatok szerzése, országos ismertség növelése.

 

Andrej Gavrilov: "Nem a technika a lényeg"

2014. november 20. csütörtök, 21:50 Major Zoltán Zene
PDF

November 22-én Pécsett, a Kodály Központban immár második alkalommal élvezheti a közönség Andrej Gavrilov zenei performanszát. Amit a zongorával művel, az ugyanis több, mint puszta játék. Akik tavaly ott voltak a koncertteremben, tudják. A különleges előadóhoz és előadáshoz természetesen különleges darabok is dukálnak, Ravel Zongoraversenye bal kézre és Prokofjev I. zongoraversenye. Interjúnkban a művész a zeneszerzőkhöz és az darabok üzenetéhez fűződő gondolatairól beszél.

 

Andrej Gavrilov bal keze ismét Magyarországon a Pannon Filharmonikusok vendégeként

2014. november 14. péntek, 14:25 Zene
PDF
November 22-én a pécsi Kodály Központban, november 21-én a budapesti Művészetek Palotájában ismét Andrej Gavrilov, világhírű zongoraművész lesz a Pannon Filharmonikusok szólistapartnere. A pianista nem először játszik együtt a pécsi társulattal. Tavaly, a Pannon Filharmonikusok nyugat-európai koncertkörútján, Svájc és Németország elsőszámú koncerthelyszínein több ízben fellépett a zenekarral, köztük a Berlini Filharmónia nagytermében adott hangversenyen is. 

 

Tamás Éva mindenkinek kinyitná „a képzelet horizontját”

2014. november 13. csütörtök, 17:48 Major Zoltán Zene
PDF

Több éve sikeresen terjesztik a vers és a dal fontosságának és szépségének igéjét Pécsett és az egész országban gyerekek és szüleik körében. A Tamás Éva Játéktára kitalálói most gondoltak egy nagyot és a nagyobbakat is szeretnék megszólítani, bevonni. A képzelet horizontja című műsoruk olyan, mint a képzelet maga. Sem életkorban, sem szemléletmódban nem szeretnének határokat. Tamás Évával beszélgettünk.

 


1. oldal / 3

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés