Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Cantat-pillanatok

2015. augusztus 03. hétfő, 22:20 Major Zoltán Zene
PDF

Az augusztus elsején tartott záróünnepséggel véget ért Pécsett az öreg földrész legnagyobb kórustalálkozója, az EuropaCantat. Közös Éneklések, műhelymunkák és zárókoncertek, szervezett fellépések és spontán dalra fakadó kórusok, jókedv, forróság, Szofi néni..megannyi szín és hangulat. Néhány kép segítségével idézzük fel Európa legszínesebb kórusfesztiváljának néhány pillanatát. (Fotók: Mizerák Andrea)

 

Singer Pur – a tiszta hangzás nagykövetei

2015. augusztus 02. vasárnap, 11:57 Major Zoltán Zene
PDF

Az Europa Cantat végén idézzünk fel egy pillanatot a hét eseményei közül. Az Európai Kórusszövetség több kórust, énekegyüttest avatott nagykövetté a pécsi EuropaCantaton. A rangos elismerést az idei kórustalálkozón elsőként a németországi SingerPur énekegyüttes kapta meg. A Dzsámiban tartott teltházas koncert után a baritonnal, Reiner-Schneider Waterberggel beszélgettünk az együttesről, küldetésükről és a Cantat-hangulatról. (Fotó: Mizerák Andrea)

 

Vége a dalnak, eljött a csend ideje, Tallinn lesz a következő

2015. augusztus 02. vasárnap, 07:23 Pucz Péter Zene
PDF
 

Szombaton este zsúfolt volt a pécsi belváros. A Széchenyi téren, 20 óra után rengetegen sétálgattak. Talán éppen azok, akik egyszerűen kiszorultak az Europa Cantat záró rendezvényéről (képünkön a fellépők egy csoportja, de háttal), a Dóm térről. Hiszen a dalos találkozó utolsó nagy, hivatalos rendezvénye szintén rengeteg érdeklődőt vonzott a belvárosba. Szólt a dal, szállt a hang, messze, bár nyilván a következő helyszínig nem ért el. Három év múlva a Baltikum ad otthont az eseménynek. Ami nálunk nagy siker volt, ezen vitán felül áll.

 

A sikeres múzeumi pályázat huszonhárom milliót ért

2015. július 31. péntek, 16:28 Pucz Péter Képzőművészet
PDF
A Janus Pannonius Múzeum igyekezetei az utóbbi időben sikeresek szoktak lenni. Ez is kiderült pénteken, korai délutánon, amikor a Káptalan utcában tartott sajtótájékoztató W. Müller Judit (a képen jobbra), dr. Hoppál Péter (középen), dr. Páva Zsolt társaságában (balra). A meghívók elárulták, egy idei pályázaton a pécsiek 23 millió forintot nyertek el, de korábban is gyarapodott a kassza. Kezdődhetnek hát a felújítások, meg az új programok is.

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés