Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Dobra János: „Rahmanyinov összetart minket Kocsis Zoltánnal”

2014. október 25. szombat, 11:19 Major Zoltán Zene
PDF

Október 24-én este a Zeneszüret Fesztivál látogatói egy igazi kuriózumnak számító koncertet élhettek át. A Kodály Központban a Budapesti Tomkins Énekegyüttes Rahmanyinov Vesperását adta elő, Kocsis Zoltán, és fia, Krisztián közreműködésével. Az előadók a közönséggel együtt átszellemültek, amikor a monumentális liturgikus mű tételeinek hangjai betöltötték a hangversenyterem levegőjét. A koncert előtt Dobra Jánossal, a Tomkins Énekegyüttes művészeti vezetőjével (képünkön) beszélgettünk Rahmanyinovról, és Kocsis Zoltánhoz fűződő barátságáról, melyet átsző Rahmanyinov szelleme és zenéje. 

 

Nyitott Műterem a város szívében

2014. október 24. péntek, 18:31 Képzőművészet
PDF
A Vizuális Nevelésért Alapítvány több mint 10 éve foglalkozik a fényképezés népszerűsítésével, oktatásával. Kiállításai és fotószakköre (Képírás Fotószakkör) során az Alapítvány oktatói számos fiatalnak adtak át gyakorlati ismereteiket, biztosították a lehetőséget bemutatkozásra a nagyközönség előtt. 

 

Néptánc és szimfonikusok egy színpadon

2014. október 23. csütörtök, 12:08 Bereczki Lajos Zene
PDF
A Filharmónia Zeneszüret fesztiválja zajlik a héten városunkban, ennek keretében láthattuk délelőtt az eredetileg a pécsi Színház térre tervezett Duna Szimfonikus Zenekar és a Magyar állami Népi Együttes közös produkcióját. A Pécsi Nemzeti Színház kamara termében nagy érdeklődés mellett zajlott az esemény. 

Zeneszüret - Tomkins Énekegyüttes

2014. október 23. csütörtök, 00:00 Zene
PDF
A Dobra János vezette Budapesti Tomkins Énekegyüttes Magyarországon egyedülálló repertoárjából ad ízelítőt, ezúttal Rachmaninov műveiből válogatva. A koncertet Kocsis Zoltán és fia Kocsis Krisztián zongorajátéka színesíti.


 


1. oldal / 3

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés