Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Még jobban a fiatalok felé nyit a Bóbita

2015. augusztus 29. szombat, 10:41 Major Zoltán Színház
PDF

A Bóbita Bábszínház a következő évadban három új nagytermi és egy csecsemőszínházi bemutatóra készül és több fórumon is bemutatkozási lehetőséget nyújt a fiataloknak. Elindul a Bóbita Bábstúdió, maradnak a sikeres ifjúsági előadások, illetve a Bábmúzeum új kiállítása, az Ösvény a bábok földjére is a jövő lehetséges bábtervezőit mutatja be. A dolgos nyárról és az új évadról beszélgettünk Sramó Gábor igazgatóval.

 

Vízi színpad, a soha meg nem valósult nagy terv

2015. augusztus 22. szombat, 08:10 Pucz Péter Színház
PDF
A sajtónak rengeteg hátránya mellett legalább egy nagy előnye azért akad. Olyan terveknek is emléket állít, amik aztán később nem valósulnak meg. Ilyen a Pécsett, nyolc évtizeddel ezelőtt elképzelt színház, ami vízre épült volna fel (képünk illusztráció egy megvalósult változatról). Amivel a szegedieket szerettük volna lepipálni, mert náluk volt ilyen, de ott egy medence adta hozzá a keretet. Nálunk bezzeg a Balokány-tó lett volna a háttér, annak minden előnyével.

 

Középkori hagyományőrző fesztivál Pécsett

2015. augusztus 18. kedd, 09:53 Színház
PDF
11 évszázad, 11 órában – Idén első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel kerül megrendezésre a Janus Pannonius Középkori Hagyományőrző Fesztivál. A fesztivál a középkor hangulatát és fontos magyar,  különösen pécsi vonatkozású eseményeit idézi fel egyetlen nap alatt. A tervek szerint a következő években a fesztivál mindig egy-egy fontosabb eseményhez kötődik majd szorosabban. A fesztivál védnöke Dr. Őri László, Pécs város kultúráért felelős alpolgármestere.

 

Lendületben a Filharmónia

2015. augusztus 12. szerda, 17:03 Bereczki Lajos Zene
PDF
Fél évszázada működő jegyirodáját zárta be Pécs szívében, a Király utcában a Filharmónia Magyarország. A Pécsi Nemzeti Színház mellett található iroda bár érzelmileg sok szállal kötődött a komolyzene zászlóshajójához, de a változás annak érdekében történt, hogy még szebb, a koncertre járók számára elérhetőbb helyen nyithassa meg újabb egységét a Kodály Központban.

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés