Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Az ember tr. - avagy az ördög komédiája a Bóbitában

2014. október 20. hétfő, 18:34 Major Zoltán Színház
PDF

Egy első hallásra elég vakmerő vállalkozásba kezdett bele a Bóbita Bábszínház társulata az Apolló Kulturális Egyesülettel karöltve: bábszínpadra vitték Az ember tragédiáját. Vagy ahogy ők mondják, Az ember tr.-t. Az örök küzdelmet bemutató előadás legközelebb október 21-én és november 3-án ismét a Bóbita színpadán! A darab kulisszatitkaiba a rendező, Sramó Gábor vezet be minket. (Képünkön: jelenet a II. színből)

 

 

Kirill Troussov: „Mindenkinek, szívből játszom”

2014. október 18. szombat, 12:19 Major Zoltán Zene
PDF

Szombat este 18 órakor kezdetét veszi a Pannon Filharmonikusok „Ínyencség és elegancia” fantázianevű, prémium koncertsorozata. Az első koncert szólistája Kirill Troussov (képünkön, fotó: M.Borggreve), akit többen korosztályának egyik legtehetségesebb hegedűművészének tartanak. Erről a koncerten magunk is meggyőződhetünk, megnyerő, közvetlen személyiségéről viszont a beszélgetés során bizonyosodhattunk meg.

 

 

Ínyencség és elegancia

2014. október 16. csütörtök, 16:12 Zene
PDF
Október 18-án, szombaton kezdetét veszi a Pannon Filharmonikusok prémium koncertsorozata. A nyitóhangverseny vendégszólistája az ifjú nemzedék világhírű hegedűvirtuóza, Kirill Troussov, akinek rendkívüli tehetsége mellett kifogástalan eleganciája is szembetűnő. 

 

Zenei titkok nyomában egy kutatóval

2014. október 15. szerda, 15:02 Pucz Péter Zene
PDF
Nehéz bármit is megírni abból, amit Simon Géza Gábor (képünkön) elmond egy hosszabb beszélgetés során. Belőle nem nagy feladat szavakat, történeteket kihúzni. A Magyar Jazzkutatási Társaság elnöke azonban annyi mindent tud, amennyi még a számítógépes világhálón is terjedelmi korlátokat vet fel. Pedig ez utóbbi dolog majdnem egyenlő a lehetetlennel. Ezért különös feladat megszúrni a kutató mondatait.

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés