Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Új évad - ismét kiemelkedő színvonalon

2014. szeptember 11. csütörtök, 18:09 Bereczki Lajos Zene
PDF
Tényként kezelhető jóideje, hogy a pécsi Pannon Filharmonikusok Magyarország egyik, ha nem a legjobb szimfonikus zenekara. „Már nem vagyunk vidékiek, érdekesek, szokatlanok, muzsikusok vagyunk, akik csak arra koncentrálnak, hogy a zeneművészetet szolgálják” – írja a műsorfüzet bevezetőjében Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója. A ma délután bemutatott kiadványból ez is kiderült, sok érdekes részlettel együtt.

 

Bábcsodák Sanghajból

2014. szeptember 08. hétfő, 20:23 Major Zoltán Színház
PDF

A Zsolnay Negyed programkínálatában az év során már több alkalommal bemutatkoztak különböző ázsiai előadóművészek és társulatok. A shanghaji akadémia parádés előadásában szeptember 7-én több tradicionális kínai történetet ismerhettünk meg. Dong Guo mester és a farkas, a Varangy és a kisliba és a Kapuőr meséi, vagy az Oroszlántánc a kínai hagyományos bábtechnikák gazdag, sokszor akrobatikus elemeket sem nélkülöző világába is betekintést nyújtott. (Fotók: Horváth Csaba)

 

Lulu bábjai mindenkit megszólítanak

2014. szeptember 07. vasárnap, 11:36 Major Zoltán Képzőművészet
PDF

Kós Lajos, azaz "Lulu" idén decemberben lenne 90 éves. A Bóbita atyja és lelke előtt szellemi gyermekei és örökösei egy időszaki kiállítással tisztelegnek a Bóbita Bábmúzeumában. A megnyitón volt kollégája, Simon István, a Pécsi Nemzeti Színház volt ügyvezető igazgatója méltatta, idézte fel alakját, szellemét, mosolyát és a bábjait, melyek megszólítanak. (Fotók: Horváth Csaba)

 

Nem csupán a gyerekekhez szól a Bóbita Bábszínház

2014. szeptember 03. szerda, 09:41 Pucz Péter Színház
PDF
Egy színház, ahol nincsenek „igazi” sztárok, de azok nem is hiányoznak nagyon a társulatból. Akadnak viszont valóban elhivatott művészek a Bóbita Bábszínházban, Pécsett, a Felsővámház utcai teátrumban. Akik Sramó Gábor (a képen balra) igazgató vezetésével, Papp Melinda (a képen jobbra) igazgatóhelyettessel, bábművésszel közösen, mindent megtesznek az igényes művészeti munka érdekében.

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés