Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Nemzetközi színvonal, nemzetközi évad

Bereczki Lajos Zene
PDF
Hatodik évadát kezdi a Pannon Filharmonikusok zenekara a Kodály Központ falai között, szándékaik szerint soha nem látott innovatív műsortervvel és zenekari lendülettel. A csütörtöki sajtótájékoztatón a már hagyományosnak mondható budapesti jelenlét mellett külföldi szereplésekről is esett szó.

 

Indul a Pécsi Napok rendezvénysorozata

2015. október 10. szombat, 00:00 Színház
PDF
A 2015-ös Pécsi Napok a korábbi évektől eltérően két helyszínen, több mint 120 színes programmal várja a pécsieket és az ide látogatókat. A szervezők szándéka, hogy a korábbi évek közkedvelt, sikeres elemeit megtartva újulhasson meg, kapjon új lendületet Pécs szeptemberi fesztiválja.

 

Centenáriumi kiállítás Gyarmathy műveiből

2015. október 05. hétfő, 09:35 Pucz Péter Képzőművészet
PDF
Kicsivel több, mint egy évszázaddal korábban született Pécsett Gyarmathy Tihamér, Kossuth-díjas festőművész. Ennek okán nyílt kiállítás a műveiből, méghozzá egyszerre két helyszínen is, a baranyai megyeszékhelyen (az egyik a modern Magyar képtár, fotónkon). A képek 2015. december 30-ig tekinthetők meg. A nonfiguratív festészet mesterének a Janus Pannonius Múzeum termeiben szenteltek bemutatót, az évforduló tiszteletére. Ami egyben tisztelgés is a város szülötte előtt.

 

Gazdag könyvtári programot kínálnak

2015. október 03. szombat, 11:26 Pucz Péter Irodalom
PDF
Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatából természetesen a Csorba Győző Könyvtár sem maradhat ki. A programok 2015. október 5-én kezdődnek, mindjárt a Nyugat című folyóiratról is nyitnak egy kiállítást (képünkön Móricz Zsigmond, illetve Babits Mihály látható). De lesznek írói olvasói találkozók, előadások, a zene szintén szerepet kap majd, egészen a hónap 12. napjáig, amikor a végéhez ér a gazdag kínálat. Aminek első részéből szemezgetünk, kiemelve közülük párat. 

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés