Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Ablak a fiatal lélekre

2015. április 26. vasárnap, 17:16 Major Zoltán Színház
PDF

Az ablak című előadás, a Bóbita Bábszínház új premierje korábbi sikerükhöz, Az ember tr.-hoz hasonlóan elsősorban a középiskolásokat kívánja megszólítani, a korosztály problémáit, félelmeit feldolgozni. Ebben partnerük az Apolló Kulturális Egyesület, a közös produkcióban kelt Háy János drámája kelt életre. Tóth Zoltánnal, a darab rendezőjével a bemutató után beszélgettünk, aki ezzel az előadással debütált rendezőként a Bóbitában.

 

Liszt és Dante: egy szimfónia képekben

2015. április 24. péntek, 16:45 Zene
PDF
Animációval kísért koncerttel várja a pécsieket és a városba érkező látogatókat a Pannon Filharmonikusok április 25-én, szombaton 18 órakor. A Kodály Központ-béli hangverseny középpontjában Liszt Ferenc Dante-szimfóniája áll. 

 

Áttáncoltak hat évtizeden

2015. április 22. szerda, 12:33 Pucz Péter Tánc
PDF
Amikor az első táncosok az első lépéseket megtették, nyilván senki sem sejthette, meddig jutnak. Kijelenthetjük, messze értek a művészek. A Mecsek Táncegyüttes ugyanis idén ünnepli megalakulásának hatvanadik évfordulóját. Ennek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót a Pécsi Kulturális Központban, ahol megjelent Molnár János (képünkön balra) társelnök, valamint dr. Őri László (jobbra) alpolgármester is.

 

Bogányi-zongora: új minőség a koncerttermekben

2015. április 15. szerda, 16:37 Bereczki Lajos Zene
PDF
Péntek este a pécsi Kodály Központban első alkalommal szólal meg az új fejlesztésű zongora nagyzenekari környezetben. A Kossuth-díjas Bogányi Gergely (képünkön) mutatja be a Pannon Filharmonikusokkal Dubrovay László kompozícióját és Richard Strauss művét, az Im-ígyen szól a Zarathustra című szimfonikus költeményt. 

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés