Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

A „hídon át kell menni” – Horváth Zsolt a PFZ elmúlt egy évéről

2015. június 28. vasárnap, 14:33 Bereczki Lajos Zene
PDF
Egy zenekar szakmai fejlődésében jól elkülöníthető szakaszok találhatók, nincs ez másképp a pécsi Pannon Filharmonikusoknál sem. Célokat kell kitűzni és szerencsés esetben ezeket el is kell érni. Míg bő tíz éve az volt a kérdés, hogy miképp válik a zenekar az ország legszínvonalasabb szimfonikus együttesévé, ez most már befejezett tény. Új távlatok és kihívások várnak a megyeszékhely egyik kiemelkedően sikeres művészeti csoportjára.

 

Sűrű a nyár a Bóbitában

2015. június 28. vasárnap, 14:12 Major Zoltán Színház
PDF

Hiába van a naptár szerint június vége, beköszöntött a nyár, és lassan legalább fejben már mindenki szabadságra megy, a Bóbita Bábszínház nem megy el vakációzni, sőt. Habár június közepén az évad hivatalosan befejeződött, a nagyüzem most kezdődik: nyári tábor (képünkön) és vendégfellépések, új bemutató, Europa Cantat, Ördögkatlan, fesztiválok egész sora, pihenés nincs. Sramó Gáborral, a Bóbita Bábszínház igazgatójával beszélgettünk a nyári felfokozott tempóról.

 

Az egész megyében zeng majd a dal

2015. június 24. szerda, 10:46 Pucz Péter Zene
PDF
Bár az Europa Cantat alapvetően pécsi zenei rendezvény lesz jó egy hónap múlva, ennek ellenére egész Baranyában felzeng majd az ének. Erről biztosított mindenkit Móczár Gábor ügyvezető (a képen balra), illetve Nagy Csaba (jobbra), a megyei közgyűlés elnöke. A sajtótájékoztatót szerdán szabadtérre tervezték, de aztán inkább a megyeháza egyik termében tartották meg. Mert az időjárás könnyen megzavarhatta volna az ismertetést.

 

25 éves a Siklósi Szalon

2015. június 21. vasárnap, 15:45 Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
Szombat délután nyitotta meg kapuit a Siklósi Szalon, melynek idén a szervezők stílusosan a „25 év síkban és térben” címet adták, utalva az évfordulóra és az alkotások sokszínűségére. Szobrászok, grafikusok festők, hetvennél többen állították ki műveiket, melyeknek egyetlen közös vonása volt, hogy a mediterrán táj, Siklós és környéke ihlette azokat. (Képgalériával!)

 


Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés