Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Néptánc és szimfonikusok egy színpadon

2014. október 23. csütörtök, 12:08 Bereczki Lajos Zene
PDF
A Filharmónia Zeneszüret fesztiválja zajlik a héten városunkban, ennek keretében láthattuk délelőtt az eredetileg a pécsi Színház térre tervezett Duna Szimfonikus Zenekar és a Magyar állami Népi Együttes közös produkcióját. A Pécsi Nemzeti Színház kamara termében nagy érdeklődés mellett zajlott az esemény. 

Hallójárat a Zeneszüreten

2014. október 22. szerda, 16:54 Bereczki Lajos Zene
PDF
A némileg ellentmondó cím igazán akkor érthető, ha részt vettünk a Filharmónia Zeneszüret Fesztiváljának szerda délutáni megnyitóján. Pontosabban az ezt követő varázslatos, bájos programon, melyre egy nagy zöld busz szállította a Zsolnay Negyedbe az érdeklődőket. Már a járművön - amely akár szó szerint a hallójárat nevet is viselhetné – egy fúvós trió szórakoztatta a nagyérdeműt egészen a végállomásig.

 

Zeneszüret Fesztivál – természetesen sok muzsikával

2014. október 22. szerda, 15:14 Pucz Péter Zene
PDF
A klasszikus hangzás kedvelői joggal mondhatják, zene füleiknek, ami az elkövetkező napokban Pécsett lesz hallható. A Zeneszüret Fesztivál megnyitó előtti sajtótájékoztatóját (képünkön), az eseménnyel kapcsolatban 2014. október 22-én tartották meg, korai délutáni időpontban. A helyszín a Kodály Központ egyik próbaterme volt, ahol a Pannon Filharmonikusok szoktak készülni a fellépéseikre. Zongorafutamok adták meg az alaphangot, a rangos rendezvény felvezetéseként.

 

Transzcendens etűdök egy őstehetség előadásában

2014. október 21. kedd, 17:10 Zene
PDF
Balog József a mai fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebbje, Liszt Ferenc műveinek napjaink egyik legszakavatottabb tolmácsolója. Hangversenyeken mai napig ritkaság, amire vállalkozik: eljátssza mind a 12 Transzcendens etűdöt egy koncerten. 

 


1. oldal / 3

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés