Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Passió a Pannon Filharmonikusokkal

2015. március 31. kedd, 13:57 Zene
PDF
J.S. Bach János-passió című művét szólaltatja meg a Pannon Filharmonikusok 2015.03.31-én, 19 órakor a pécsi Kodály Központban. A húsvéti ünnepi hangversenyen a debreceni Kodály Kórus mellett a hazai énekművész gárda színe-java vendégszerepel. Most először lép fel a Pannon Filharmonikusok szólistapartnereként Pasztircsák Polina és Kovács Péter. Cser Krisztián, Megyesi Schwartz Lúcia, Alessandro Codeluppi és Kálmán László pedig visszatérő vendégművésze az együttesnek. 

 

A Ciróka Bábszínházban az igényesség a legfontosabb

2015. március 30. hétfő, 20:51 Major Zoltán Színház
PDF

Szombaton délután a Bóbita Bábszínház és a pécsi közönség a kecskeméti Ciróka Bábszínház „Hogyan lett? Kipling mesék” című előadását látta vendégül. A tanulságos állatmeséket felsorakoztató darab történetei elsősorban természetesen rólunk, emberekről szólnak. És hogy hogyan lett Kipling szövegéből előadás? Erről mesélt nekünk Krucsó Júlia Rita és Ivanics Tamás, a Ciróka Bábszínház tagjai, az előadás szereplői (Képünkön: jelenet az előadásból, forrás: ciroka.hu).

 

Kipling az állatokról a Bóbitában

2015. március 27. péntek, 13:47 Színház
PDF

"Hogyan lett? Kipling mesék" címmel a kecskeméti Ciróka Bábszínház vendégjátékát nézhetjük meg a Bóbita Bábszínházban március 28-án 16 órai kezdettel. Kipling meséiből megtudhatjuk, hogy milyenek voltak az állatok, mikor még egészen másmilyenek voltak. Az állatokról mindig érdemes valami újat tanulni... és az emberekről is.

 

Rossini a Golgotán - nagypénteki hangverseny

2015. március 23. hétfő, 17:09 Zene
PDF
2015. április 3-án, nagypénteken 20.00 órakor az újkori egyházi muzsika egyik ékköve, Rossini Stabat Mater-e hangzik fel a pécsi Kodály Központban. A koncertet ráhangoló, annak kontextusát megteremtő prológus előzi meg 19 órától. (Képünkön Carlo Montanaro az est karmestere látható.)

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés