Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Balikó Tamás utolsó főszerepe

2014. december 17. szerda, 14:06 Pucz Péter Színház
PDF
A forgatókönyvet az élet írta, méghozzá kellően gonosz módon! Fájdalmasan fiatalon kapott főszerepet benne Balikó Tamás (képünkön a keresztje látható). A színész, rendező, színi direktor, teátrumi „mindenes” temetését 2014. december 17-én tartották meg Pécsett, a központi  sírkertben. Ahová természetesen rengetegen mentek el, a rokonokon kívül a pályatársak, tisztelők egyaránt ott voltak a szertartáson.

 

Kiskarácsony, nagykarácsony - változatok egy magyar dalra

2014. december 16. kedd, 15:45 Zene
PDF
Az adventi időszak alkalmával különleges produkcióra készül a Pannon Filharmonikusok: december 20-án, szombaton és 21-én, vasárnap 17 órakor a Kodály Központ hangversenytermének karmesteri pódiumán Kocsis Zoltán a saját kompozícióját vezényli. 

 

A hókirálynő – egy szeretnivaló darab a szeretet erejéről

2014. december 14. vasárnap, 15:20 Major Zoltán Színház
PDF

Mind látványban, mind történetben és drámaiságban csodálatos történetet állított bábszínpadra a Bóbita csapata, igazi adventi ajándékot. A hókirálynő időtlen meséje a szeretetről és annak erejéről szól, mely karácsony környékén különösen fontos üzenetet hordoz magában. A darab rendezőjével, Kovács Petrával beszélgettünk, akinek ez a mű egyben "Bóbitás" bemutatkozása is volt. (Fotó: Bublik Róbert)

 

 

Zongorázik, de a labdával is jól bánik

2014. december 14. vasárnap, 09:29 Pucz Péter Zene
PDF
Sok-sok dolog miatt szimpatikus „ez” a Misi gyerek. Bizonyos önös érdekek miatt mégis az élre kívánkozik, hogy a PMFC-MATIAS a kedvenc focicsapata. Pedig a szerencséje, meg a tehetsége okán már eljutott a Bayern München csodálatos arénájába is. De az otthon zöld füve mégis kedvesebb a pécsi lurkó számára. Aki cseppet sem mellékesen óriási tehetségnek számít a zene, a zongorázás világában. Különleges srác Boros Mihály (képünkön), ehhez kétség sem férhet! Hiszen a köztévé rangos versenyét is megnyerte a saját korcsoportjában. Fotó: Horváth S. Gábor.

 


1. oldal / 3

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés