Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

A nyári színházi szünetnek vége

2014. augusztus 22. péntek, 09:17 Pucz Péter Színház
PDF
Mint a kisdiákok a vakáció végén, úgy köszöntötték egymást a színművészek, miközben gyülekeztek a Pécsi Nemzeti Színházban (PNSZ), az évadnyitó társulati ülés megkezdése előtt. A székeket egy rövid időre az előadók, illetve a technikai személyzet foglalta el. (Képünkön a kórustagokat köszöntik.) Hiszen 2014. augusztus 21-én, délidőben a százhúsz éves teátrum – az említett összejövetellel – megnyitotta kapuit.

 

Csütörtöktől ismét kinyit a Tudásközpont

2014. augusztus 20. szerda, 10:38 Pucz Péter Irodalom
PDF
Ha valaki elfeledkezett volna róla, azt most emlékeztetjük arra, hogy 2014. augusztus 21-én, vagyis csütörtökön ismét megnyitja kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (képünkön). ami több okból is érdekes. Egyrészt maga a tény jó hírnek számít, másrészt viszont a kölcsönzési idők lejártak, vissza kell vinni a könyveket, zenéket, filmeket, vagy hosszabbítani is lehet. A lényeg a büntetés elkerülése!

 

Az olvasás megint győzött

2014. augusztus 18. hétfő, 06:56 Pucz Péter Irodalom
PDF
A pécsi Széchenyi teret már korábban, évszázadnál régebben megalapították. Ennek ellenére kimondhatjuk, ekkora számban – száznál többen – (képünkön) még soha nem olvastak egyszerre ott. De egyszer ennek is el kellett jönnie, méghozzá 2014. augusztus 17-én, 14 órai kezdettel. Mindenki vitte magával a kedvenc kötetét, a Zöld Fiatalok Egyesület felhívására. Sikeres volt a megmozdulás, talán többen is összejöttek, mint amennyire a szervezők számítottak.

 

PAF kiállítása csütörtökön nyílik meg

2014. augusztus 12. kedd, 08:13 Pucz Péter Képzőművészet
PDF
Nem árt, ha a címben szereplő rövidítést némileg megmagyarázzuk. A PAF Pintér András Ferencet rejti (fotónkon az alkotó egyik műve látható, amit Borsos Mihály készített), akinek a tárlata 2014. augusztus 14-én, 17 órakor nyílik meg a pécsi Nádor Galériában. A képek szeptember 6-ig lesznek láthatóak, miközben több kapcsolódó programot is összehoztak a többhetes eseménnyel a szervezők.

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés