Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Három Illés-fiú újra a színpadra lép

2014. október 30. csütörtök, 06:31 Pucz Péter Zene
PDF
Ez esetben tényleg nem túlzás, legendás magyar könnyűzenészek (képünkön
szörényi levente balról, Bródy János középen, valamint Szörényi Szabolcs) jöttek össze Pécsett szerdán, a városházán. Sajnos hangszereket nem hoztak magukkal az Illés-zenekar még élő tagjai. Csak egy remek zenei hír okán jártak a baranyai megyeszékhelyen. Ugyanis az együttes országos koncertkörútra indul 2015-ben. Ennek kapcsán február 7-én a helyi Kodály Központban hallhatja őket a közönség.

 

„Oly korban éltem én e földön…” Radnóti Miklós-emléknap és -hangverseny

2014. október 28. kedd, 08:56 Zene
PDF
November 9-én Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója alkalmából a Pannon Filharmonikusok emlékhangversennyel hajt fejet a költő életműve előtt. A 19 órakor kezdődő koncert műsorát a holokauszt során elhunyt Nádor Mihály hosszú évtizedekre eltemetett, nemrég fellelt Hegedűversenye nyitja. 

 

Nyitott műterem - nyitott emberekkel

2014. október 27. hétfő, 16:55 Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
Fotóműterem nyílt Pécsett a hétvégén a Jókai utca 2. alatt, vagyis inkább felett, hiszen az emeleten található mindez. Felszereléshez és eszközökhöz juthat bárki, ha szeretne elmélyülni a műtermi fotózás rejtelmeiben. Ebben a Vizuális Nevelésért Alapítvány szakmai vezetője Kálecz Rudolf és a híres pécsi fotóművész Körtvélyesi László nyújt segítséget.  ( Fotó : Horváth Csaba )

 

Zeneszüret: Orgona és hegedű különös találkozása a Bazilikában

2014. október 26. vasárnap, 13:34 Major Zoltán Zene
PDF

A Zeneszüret Fesztivál alatt a közönség számos zenei különlegességgel megismerkedhetett, egyedi élményekkel gazdagodhatott. Ilyen volt az október 25-én a Bazilikában tartott koncert is, melyen orgona és hegedű első hallásra meglepő kettősét hallgathattuk. Az orgonát Gyöngyösi Levente szólaltatta meg, Keller András pedig saját hegedűjén játszott. A két művésszel villáminterjúnk során a két hangszer különös házasságáról, illetve az egyéni utakról beszélgettünk. (Fotó: Horváth Csaba)

 

 


1. oldal / 4

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés