Kezdőlap > Kultúra
Kultúra

Jelmezbál – balsorsok karneválja

2016. június 27. hétfő, 06:30 Major Zoltán Irodalom
PDF

Június 13-án Szentlőrincen és Pécsett mutatta be Grecsó Krisztián legújabb, néhány hónapja megjelent könyvét, a Jelmezbált. A Csorba Győző Könyvtár által szervezett pécsi kötetbemutató előtt az íróval beszélgettünk a műről, fogadtatásáról és a grecsói alkotófolyamatról. (Képünkön: Grecsó Krisztián és Balogh Robert, pécsi író a könyvbemutatón, fotók: CSGYK)

 

Ezer élmény és kaland – közeleg a Múzeumok Éjszakája

2016. június 23. csütörtök, 11:35 Képzőművészet
PDF

Tárlatvezetések, előadások, gyermekprogramok, kreatív foglalkozások, gasztronómiai meglepetések, közönségtalálkozó, tűzugrás. Ahogy minden évben, idén is érdemes lesz a Janus Pannonius Múzeum programkínálatából választani. Június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján minden korosztály könnyen megtalálja a számára legérdekesebb helyszínt és elfoglaltságot.

 

Bartók-beavatások

2016. június 23. csütörtök, 11:16 Major Zoltán Zene
PDF

A komolyzene rajongóinak biztosan piros betűs nap lesz június 25-e, amikor a Kodály Központban Eötvös Péter vezényletével, Alföldi Róbert rendezésében, a Pannon Filharmonikusok előadásában egymás után hallható Eötvös saját operájának, a Vértelenül-nek az ősbemutatója, majd Bartók Kékszakállújának nyilvános főpróbája, amit beavatás előz meg 18 órai kezdettel. A műveket két nappal később az Armel Operafesztivál versenyprogramjában mutatják be. A PFZ Bartók Ötpróba elnevezésű rendezvénysorozatán Kircsi László, a PFZ örökös tagja a PTE MK oktatója tart beavatásokat. Most lapunknak mesélt ezekről az alkalmakról.

 

POSZT 2016: a díjazottak

2016. június 19. vasárnap, 08:18 Színház
PDF

Véget ért a kilenc napon át tartó színházi szakmai találkozó, a tizenhatodik POSZT. A metamorfózison átesett szemle és fesztivál június 18-án, a Kodály Központban megrendezett díjkiosztója számos meglepetést tartogatott. Idén a bírálók pécsi produkciót is elismerésben részesítettek.

 


1. oldal / 6

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés