Kezdőlap > Kultúra > Tánc
Tánc

Érdemes Művész díjjal ismerték el Vincze Balázs munkásságát

2021. március 17. szerda, 11:54 Tánc
PDF
Magyarország kormánya a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából Magyarország Érdemes Művésze díjjal tüntette ki Vincze Balázst, a Pécsi Balett művészeti vezetőjét táncművészi és alkotói munkásságáért, valamint a Pécsi Balett önállóságáért tett elévülhetetlen érdemeiért. (Fotó: Fabinyi Annamária) 
 

Táncművészek home office-ban? Karanténduettekkel és koronaszólókkal készül a Pécsi Balett a nyitásra

2020. április 09. csütörtök, 09:23 Tánc
PDF
A Pécsi Balett társulata hamar átállt az otthoni munkavégzésre. Kovács Zsuzsanna balettmesternő vezetésével a táncművészek online végzik el a napi kötelező balettgyakorlatot otthonukban, továbbá az ő ajánlása alapján, kortárs-modern tréningen is részt vesznek. Sokan követik Földi Béla óráit, akinek igazán hálás lehet most a hazai táncszakma. Ezen kívül jóga, pilates, képességfejlesztés, nyújtás, erősítés, relaxáció teszik változatossá az otthoni munkát a pécsi táncosok számára. Napi szinten kötelező a repertoár-ismétlés, a szerepeik áttekintése fejben, ill. videó alapján. A munkát írásban és egy összevágott videófelvétellel dokumentálják hetente. (Fotó Pécsi Balett:Újvári Katalin és Molnár Zsolt  )
 

A Pécsi Balett két nagysikerű előadással szerepel Budapesten

2019. október 26. szombat, 13:50 Tánc
PDF
A Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínház színpadán debütál október 26-án, a Carmina Burana budapesti bemutatója november 2-án lesz a Müpában, a Nemzeti Táncszínház szervezésében. (Fotó: Mihály László)
 


Hirdetés
Hirdetés