Kezdőlap > Kultúra > Tánc > Táncművészek home office-ban? Karanténduettekkel és koronaszólókkal készül a Pécsi Balett a nyitásra

Táncművészek home office-ban? Karanténduettekkel és koronaszólókkal készül a Pécsi Balett a nyitásra

2020. április 09. csütörtök, 09:23 Tánc
PDF
A Pécsi Balett társulata hamar átállt az otthoni munkavégzésre. Kovács Zsuzsanna balettmesternő vezetésével a táncművészek online végzik el a napi kötelező balettgyakorlatot otthonukban, továbbá az ő ajánlása alapján, kortárs-modern tréningen is részt vesznek. Sokan követik Földi Béla óráit, akinek igazán hálás lehet most a hazai táncszakma. Ezen kívül jóga, pilates, képességfejlesztés, nyújtás, erősítés, relaxáció teszik változatossá az otthoni munkát a pécsi táncosok számára. Napi szinten kötelező a repertoár-ismétlés, a szerepeik áttekintése fejben, ill. videó alapján. A munkát írásban és egy összevágott videófelvétellel dokumentálják hetente. (Fotó Pécsi Balett:Újvári Katalin és Molnár Zsolt  )
 
„Rendkívül fontos, hogy fizikailag és mentálisan is karbantartsák magukat táncművészeink és előadásra kész állapotban legyen társulatunk folyamatosan, hiszen bármikor újraindulhat az élet. Lényeges szempont továbbá a sérülés lehetőségének elkerülése is. Ezért napi kapcsolatban vagyunk egymással a közösségi médiában, telefonon és email-en. Senkinek sem könnyű ez a helyzet, annak pedig különösen nehéz, akinek a mozgás a hivatása, a lételeme. Szerencsére mindenkinek sikerült kialakítani a napi rutint, sőt, jut idő extra feladatokra is. Próbáljuk a maximumot kihozni ebből a szituációból. Fegyelmezettek vagyunk és pozitívak.” – nyilatkozta Vincze Balázs művészeti vezető
 
„Igen, táncművészeink ezt a különös karantén-helyzetet is fegyelmezetten, egyben kihívásként élik meg, melyből megpróbálnak inspirálódni. Már született egy karanténduett és készül a következő, - természetesen együtt élő párokról van szó, hiszen mi is betartjuk a kijárási korlátozást. A közösségi médiában folyamatos kapcsolatot tartunk közönségünkkel, ahol ezeket a karanténduetteket és majd a koronaszólókat közzétesszük. A szólók és a duettek élőben is előadásra kerülnek később, reményeink szerint szeptemberben a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásai előtt.

Koronanaplót is indítottunk, továbbá előadásaink trailer-ét, ill. ideiglenesen teljes előadás-felvételeket is közzéteszünk; csatlakoztunk a #pecsikulturaliscsatorna kezdeményezéshez. Közben a háttérben – sok más mellett  - elmaradt mesebalettünket a Piroska és a farkast tartjuk rajtra készen. Nagyon várjuk már, hogy vége legyen. Hiányzik mindenkinek a színpad. – mondta el Uhrik Teodóra ügyvezető.


Pécsi Balett


Hirdetés
Hirdetés