Tanműhelyfejlesztés, negyvenhét millió forintértért

Tanműhelyfejlesztés, negyvenhét millió forintértért

Közélet
PDF
Fontos fejlesztés fejeződött be, ami a szakmunkásképzésben jelentős előrelépést eredményezhet a baranyai megyeszékhelyen. Ünnepélyes keretek között adták át Pécsett, az Ifjúmunkás utcában, a nemrég elkészült beruházást. Az 500-as számú Angster József Szakképző Iskola egy minden igényt kielégítő szép csarnokkal gyarapodott, amit pénteken, délidőben, Nagy Csaba, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere adott át az oktatóknak, diákoknak, Várnagy Mihály igazgató társaságában.

Az 1973-ban megnyitott oktatóközpont az alapkő letétele óta nem fejlődött egyszerre ekkorát, mint most. Ezzel a beruházással az autószerelők képzése még magasabb szintet érhet el.

Diákok ezrei, de inkább tízezrei tanulták a különböző szakmák gyakorlati alapjait már eddig is, az Ifjúmunkás utcai intézményben, az elmúlt évtizedekben. Mostantól az autószerelő-tanulók olyan keretek között sajátíthatják el az alapokat, amit az országban mindenhol megirigyelhetnének.

A mérőműszerekkel, korszerű eszközökkel felszerelt hatalmas csarnokban nem csak motorok, futóművek, de egy igazi sportkocsi is várja a tanulni vágyókat. Pénteken, éppen ebéd után, nem öregdiákok, hanem pedagógusok, oktatók, politikusok, városi vezetők tértek be az iskola képzési bázisára, hogy meggyőződjenek róla, mit is sikerült létrehozni, megalkotni.

A méltató beszédek után a meghívott vendégek végigjárhatták a korábban, az évtizedek során kialakított oktatási kabineteket is, ahol többek között női szabók, műszerészek, gépjármű-villamossági műszerészek sajátítják el a tudományt, tapasztalt oktatók vezetésével. A gépi forgácsolók közül a számítógéppel vezérelt szakág jelöltjei a legmodernebb eszközökkel is megismerkedhetnek, ha nem restek rá.

A körülmények, a feltételek most még jobbá váltak mint korábban, ettÅ‘l kezdve  a diákokon a sor, éljenek is vele.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-02-13 18:23
Ez ok, de tudnak még a diákok olvasni, tanulni, hogy egy ilyen komoly odafigyelést követelő szakmát elsajátítsanak?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés