Retina – a képzőművészet ma, avagy a retinán innen és túl

Retina – a képzőművészet ma, avagy a retinán innen és túl

Képzőművészet
PDF
A művészet létszükséglet – és csodálatos eszköz. Minden élő, érzékelő, gondolkodó és szépet szerető ember számára fontos és meghatározó elem a mindennapi életben. Behálózza életünket és mindent, ami körülvesz, finomítja és nemesíti a gondolatot, közvetít, értelmez, igényeket elégít ki és hoz létre, mögöttes, belső tartalomra irányítja a figyelmet, kérdéseket vet fel, teremt, tanít, fejleszt és gyógyít.

2010 januárjában indított programsorozatunk második vendége Körtvélyesi László, fotóművész. A soproni Erdészeti Technikumban végzett 1968-ban. 1972 óta hivatásszerűen fotózik. Fényképei számtalan képző- és iparművészeti kiadványt, kiállítási katalógust gazdagítanak, jelentős mértékben hozzájárulva a kortárs művészet minél szélesebb körű megismeréséhez. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának oktatója volt közel tíz éven keresztül.


Rendkívül ismertek és keresettek aktfotói, portréi, pécsi városképei, természetfotói, színházi és balettképei, amelyek több kiadványban is megjelentek. A Pécsi Nemzeti Színház előadásait örökíti meg hosszú évek óta, másfél éve pedig a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program egyik kiváló, hivatalos fotográfusa.

Az alkotóval Fűkő Béla szobrászművész beszélget.

A belépés díjtalan.

Rendező
Pécsi Kulturális Központ

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-02-17 07:38
Biztos a Körte egy trükkös önkioldóval!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-02-16 17:26
Jó ez kép, vajon ki csinálta?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-02-16 10:17
Öreg kutya, öreg fotós, így szép az élet.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés