Folyóiratok Háza a TIT székházban

Folyóiratok Háza a TIT székházban

Irodalom
PDF
A Pécs-Baranyai Tudományos és Ismeretterjesztő Társulat a budapesti TIT Kossuth Klub Egyesülettel együttműködve a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatásával 2009. novemberétől 2010. májusáig tartó programsorozatot indított Folyóiratok Háza címmel. Ennek egy érdekesnek ígérkező állomása lesz február 19-én 15.30 órakor a Pécs-Baranyai TIT Felsőmalom u. 10. alatti székházában.


A soron következÅ‘ szerkesztÅ‘ségi esten a Közgazdasági Szemle című folyóirat mutatkozik be. A lapot 1876-1893-ig Nemzetgazdasági Szemle címmel adták ki, míg mostani nevével 1895-tÅ‘l jelenik meg a magyar szellemi életben. 

A kiadvány elsősorban elméleti folyóirat. Legfőbb szerkesztési elvnek a tudomány fejlődéséhez való hozzájárulást, a szellemi függetlenséget, a valóság tanulmányozását, az egymásnak ellentmondó nézetek ütköztetését és a társadalmi felelősségérzetet tartják szerkesztői. A szerkesztésben érvényesítik a tudományos szigor követelményeit (a tudományos meglátás újszerűsége, tiszta érvelés, logikai, empirikus bizonyítás, tisztességes hivatkozás, a szerzői prioritás tiszteletben tartása). Hasábjaikba közvetlenül bekapcsolják a külföldi szerzőket a magyar szellemi életbe, s – az Acta Oeconomicával valamint az Eastern European Economics-szal – együttműködve felelősséget vállalnak a magyar szerzők eredményeinek külföldi terjesztéséért. Neves hazai és külföldi szerzők megnyerésével nagyszámú fiatal tehetséget lapjukhoz kötve igyekeznek emelni a lap tudományos nívóját. Szabó Katalin, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője fogja röviden bemutatni a a lapot.

A rendezvényen Válság és nyugdíjreform címmel előadást tart Simonovits András egyetemi tanár, a közgazdaságtudományok doktora, az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos tanácsadója.
Minden érdeklődőt szeretettel vár az est házigazdája, a Pécs-Baranyai TIT!




Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-02-19 07:45
Az igaz Luci, de azért örülök, hogy máshol is vannak ilyen programok!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-02-18 20:51
Szerintem jó irodalmi programok a Művészetek Házában is vannak!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-02-18 16:09
Végre egy színvonalas irodalmi program!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés