Színes, változatos programot ígérnek a pécsi romák

Közélet
PDF
A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatból Pécs Megyei Jogú Város Cigány Önkormányzata sem szeretne kimaradni. Szerdán délután, saját központjukban, Pécsett, a Rácz Aladár Közösségi Házban bemutatták programjukat, ami szerteágazó, művészetileg sokrétű, de még korántsem teljes. Vagyis lehetnek benne új elemek, azzal még szélesebb rétegeket bevonva az eseménysorozatba. Közöttük romákat és másokat egyaránt.

A Cigány Költők és Írók I. Országos Találkozójával, április 9-én, 17 órakor kezdődik a sorozat, a Művészetek és Irodalom Házában, a baranyai megyeszékhelyen, a Széchenyi tér 7-8-as szám alatt. Utána lesz könnyedebb zene, a jazz legkiválóbb képviselői is tiszteletüket teszik Pécsett, színház, táncház, gyermekelőadás, gyermekkórusi koncert, tudományos konferencia is felkerült a palettára, amok között bárki csemegézhet, érdeklődési köre szerint.

Az egész programsorozatot a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület szervezi. Eddig úgy tűnt, a kisebbségek összesen ötvenmillió forintjából a romák húszmilliót kaphattak volna. Csakhogy, ebben még nincsenek benne a remélt pályázati pénzek. Mindezt a megtartott sajtótájékoztató keretében dr. Kosztics István (képünkön állva), a roma közösség egyik meghatározó egyénisége jelentette be. Ha sikeresek lesznek azok a törekvések, amik a közpénzek ezen megszerzésére vonatkoznak, akkor még van lehetőség arra, hogy másokat, országosan ismert művészeket is meghívjanak, a jeles év okán Pécsre.       

A szervezőknek feltett szándékuk, hogy saját népcsoportjukon kívül másokat is megszólítsanak, mert szerintük csak akkor lehet sikeres az egész sorozat. Az évad befejezése után szeretnének egy összegző jelentést is elkészteni, abban megvonva az összes tapasztalatot, mérleget készítve

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-02-24 19:13
Be kell vonni őket, így van ez rendjén.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés